Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Matolcsyék kijelentették, hogy mindenkitől függetlenek

A Magyar Nemzeti Bank visszautasította az ellenzéki pártok kritikáit, amelyeket "nyomásgyakorlást célzó politikai nyilatkozatoknak" nevezett, és úgy vélte, hogy ezekkel és a "közvélemény félrevezető tájékoztatásával próbálják a jegybank függetlenségét egyes ellenzéki pártok korlátozni".

MTI

Megbüntetett képviselők: a Ház szerint a Strasbourg által kifogásoltakat már orvosolták

Megbüntetett képviselők: a Ház szerint a Strasbourg által kifogásoltakat már orvosolták

Az Országgyűlés Sajtóirodája úgy reagált az LMP-s és PM-es képviselők megbüntetését elmarasztaló strasbourgi bírósági határozatra, hogy a bíróság által kifogásoltakat az országgyűlési törvénynek az alakuló ülés napján hatályba lépett módosítása már orvosolta, és a most hatályos szabályozás mindenben megfelel a Római Egyezmény követelményeinek. Arról nincs szó, hogy a kifizetett büntetésekkel mi lesz.

MTI

Strasbourgban elmeszelték Magyarországot parlamenti képviselők bírságolása miatt

Strasbourgban elmeszelték Magyarországot parlamenti képviselők bírságolása miatt

A szabad véleménynyilvánításhoz fűzödő jogot sértett Magyarország azzal, hogy megbírságolta a parlamentben különböző molinókkal demonstráló LMP-s és Együtt-PM-es képviselőket – döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban. Mások mellett Karácsony Gergelynek, Szél Bernadettnek és Szabó Rebekának adtak igazat.

MTI

LMP: Matolcsynak le kell mondania, ha nem számol el

Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése offshore hátterű cégekkel köt alaptevékenységéhez nem tartozó üzleteket, ezért Matolcsy György jegybankelnöknek vagy azonnal magyarázatot kell adnia ezekre a kiadásokra, vagy távoznia kell posztjáról – mondta Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője.

MTI

Fojtogatja a korrupció a fővárost az LMP szerint

Fojtogatja a korrupció a fővárost az LMP szerint

Többek között korrupcióellenes fellépést, a tömegközlekedés fejlesztését és fiatalok számára indított bérlakásprogramot is ígért az LMP főpolgármester-jelöltje vasárnap Budapesten.

Alig vártuk, hogy megtudjuk, mivel rukkolnak elő a pártok a hétvégén

Hétvégente kötelezőnek hiszik a pártok, hogy sajtót kell tájékoztatniuk, akár van mondanivalójuk, akár nincs. Kampány idején nyilván fokozottan így van. Szombaton szinte minden párt képviselője ki is állt és el is mondta, mit tart ma a legnagyobb botránynak.

hvg.hu

A kulturális bizottság elé citálná Matolcsyt az LMP

Az LMP azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlési kulturális bizottsága, mint oktatásért is felelős testület hallgassa meg Matolcsy György, MNB-elnököt "a jegybanki törvényből nem levezethető költekezése" miatt.

MTI

Utcára tette főbérlője az LMP-s képviselőt

Felmondta a tulajdonos annak a lakásnak a bérleti szerződését, amelyet az Országgyűlés Hivatala bérel Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselőnek - írja a vs.hu.

hvg.hu

Az LMP szerint Navracsics fontos feladatot kapott

Az LMP véleménye szerint a Navracsics Tibor számára felajánlott oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős európai bizottsági biztosi poszt Magyarország számára stratégiailag sokkal fontosabb, mint azok a feladatok, amelyekről a hírekben szó volt az elmúlt hetekben.

MTI

Csárdi merész állítást tett: "csak az LMP képes megoldani a BKV finanszírozását"

Az LMP európai fővárosi minták alapján azt javasolja, hogy az állam, a város és a tömegközlekedést használók egyenlő, egyharmad-egyharmad arányban vegyenek részt a BKV-finanszírozásában.

MTI

Önrendelkezési szabadságot akar az LMP

Az LMP valódi képviseletet kíván nyújtani az embereknek, jelöltjeik új felfogást honosítanának meg a helyi politikában, amely csak az állampolgárokkal együtt válhat teljessé - erről a pár veszprémi polgármesterjelöltje beszélt.

MTI

A Fidesz hátradőlve figyeli a baloldal vidéki marakodását

A Fidesz hátradőlve figyeli a baloldal vidéki marakodását

Nemcsak Budapesten veszekednek a baloldali pártok: több olyan megyeszékhelyen sem tudtak közös nevezőre jutni, ahol a Fidesz szénája rosszul áll. Van, ahol a kiugrott MSZP akadályozhatja meg a polgármesterváltást, viszont Szekszárdon kicsin múlt, hogy a Fidesz kihívója mögött olyan egység jöjjön létre, mely az MSZP-től a Jobbikig húzódik.

LMP-s főpolgármesterjelölt: Budapesten legyen a legtöbb zöldfelület Európában

LMP-s főpolgármesterjelölt: Budapesten legyen a legtöbb zöldfelület Európában

Az LMP növelné Budapest belső kerületeinek zöld felületét, a teljesen nyilvános közbeszerzésekkel és szerződéskötésekkel pedig visszaszorítaná a korrupciót - mondta Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Csonka Krisztián, a párt V. kerületi polgármesterjelöltje pénteken Budapesten.

MTI

Nagyon meghallgatná Matolcsyt az LMP

Nagyon meghallgatná Matolcsyt az LMP

Az LMP immár a jegybankelnök gazdasági bizottsági meghallgatását kezdeményezi a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elmúlt időszakban ismertté vált költései miatt.

"Nevetséges Tarlós István és Lázár János színjátéka"

"Nevetséges Tarlós István és Lázár János színjátéka"

Érthető, hogy a kampányban a Fidesznek és Tarlós Istvánnak is érdeke eljátszani, hogy a főpolgármester Budapest érdekeit képviseli, de a tény ezzel szemben az, hogy az elmúlt években semmi ellenállást nem tanúsított, amikor a kormány sorra elvette a főváros hatásköreit és forrásait – írta az LMP főpolgármester-jelöltje.

MTI

Korlátozná Matolcsyék pénzköltési lehetőségeit az LMP

Az LMP sürgeti, hogy újra állítsák fel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavasszal megszűnt felügyelőbizottságát (fb) és emellett törvénymódosító javaslattal is korlátozná a jegybank költéseit - közölte Schmuck Erzsébet parlamenti képviselő és Róna Péter, az Ökopolisz Alapítvány társelnöke, korábbi MNB fb-tag.

MTI

"Magyarország putyinizálása nagyrészt uniós forrásokból történik”

"Magyarország putyinizálása nagyrészt uniós forrásokból történik”

A mostani első Fidesz-kormány koncentrált változata, ám akkor nem történtek a maihoz hasonló aberráltságok - véli Erik D'Amato közgazdász, újságíró, aki 15 év után hagyja el Magyarországot. A Budapest Business Journal egykori főszerkesztője szerint Orbán Viktor a végsőkig megkeseredett a 2002-es választási kudarc után, a mostani ellenzék pedig csak akkor térhet magához, ha padlót fog.

Csárdi: Nem én vagyok a fő esélyes, nem zárom ki a győzelmet

Csárdi: Nem én vagyok a fő esélyes, nem zárom ki a győzelmet

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje. Csárdi Antal, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy éves szinten több mint tízmilliárdot is meg lehetne takarítani, elismerte, hogy nem ő az önkormányzati választás legfőbb esélyese, de mint mondta, "benne lehet egy vaskos meglepetés is". A kampányra még nem tudja, mennyit fognak költeni, de hitelt próbálnak felvenni.

MTI

Videó: Schifferre van, hogy rávágják az ajtót

Schiffer András a budapesti belvárosban próbál aláírásokat gyűjteni, ahová a hvg.hu kamerája is elkísérte. Az LMP társelnöke olyan helyen próbálkozik, ahol nem kevés embernek egyszerűen beleégett az agyába, hogy "csak a Fidesz", így aztán még beszélgetni is képtelenek más pártok képviselőivel.

hvg.hu

Most épp nőbaráttá tennék Budapestet

Hat pontból álló programot jelentett be az LMP, amivel nőbaráttá tennék a fővárost. Többek között "nemi szempontú költségvetést" alkalmaznának Budapesten, vagyis minden városi kiadást megvizsgálnának abból a szempontból is, hogy az milyen hatással van a nők helyzetére.

MTI
123111

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X