Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Népszerűségvesztés: két éve állt így a Fidesz, mint most a Tárki szerint

Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen megnövekedett a véleménykutató legfrissebb felmérése szerint.

MTI

Kitenné a kirakatba az ingatlaneladásokat az LMP

Az LMP határozati javaslatban kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlésben, hogy minden önkormányzati tulajdonú ingatlan könnyen kereshető formában váljon elérhetővé Budapest honlapján.

Schiffer: a Habony-művekben gyártották a menekültellenes panelt

Schiffer: a Habony-művekben gyártották a menekültellenes panelt

Nonszensznek tartja a menekültügyi eljárások határidejének lerövidítését az LMP. Schiffer András szerint ez csak tovább növelheti azt a valós biztonsági kockázatot, hogy nincs pénz a magyar menekültügyi, idegenrendészeti szabályok érvényesítésére, a rendszer fenntartására.

MTI

Elvenné a terrorista bevándorlók magyar állampolgárságát egy új módosító

Elvenné a terrorista bevándorlók magyar állampolgárságát egy új módosító

Hatékonyabbá tenné a terrorizmus megelőzését az LMP. A tegnap beadott módosítás többek között visszavonhatóvá tenné az állampolgárságot és büntetné a terrorizmus támogatására való uszítást. Az ellenzéki párt elképzelései szerint a kormány félévente jelentést készítene a hazánkban tartozkodó harmadik országbeli állampolgárok számáról és helyzetéről.

hvg.hu

Zöldadót vetne ki az atomerőmű-alkatrészekre is az LMP

Az LMP szerint a "kirívóan környezetellenes" adópolitika azonnal korrekcióra szorul, az ellenzéki párt egyúttal azt is javasolja, hogy a versenysemlegesség jegyében az atomerőmű-alkatrészekre is vessenek ki zöldadót.

MTI

LMP: szétesik a hulladékgazdálkodás Magyarországon

Az LMP szerint a rezsicsökkentés és a költségek emelkedése miatt szétesik a hulladékgazdálkodás, önkormányzatok, többségi köztulajdonban lévő vállalatok kerülnek egyre közelebb a csődhöz.

MTI

Schiffer: El kell dönteni, hogy a terrorizmus, vagy a bevándorlás ellen akarunk küzdeni

Az Európai Unión belül nagyon fontos, hogy minden ország eldöntse, a terrorizmus vagy a bevándorlás ellen akar-e küzdeni - mondta kedden zágrábi sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke, miután tárgyalt a horvát zöld párt, az ORaH vezetőivel.

MTI

LMP: Lázár és Balog is felelős lehet az Öveges-program körüli visszaélésekért

Az LMP szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere egyaránt felelős lehet az Öveges-programmal kapcsolatos súlyos visszaélésekért.

MTI

Ipsos: Egymillió szavazót vesztett a Fidesz három hónap alatt

Ipsos: Egymillió szavazót vesztett a Fidesz három hónap alatt

Kis mértékben tovább csökkent a Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül az idei év elején, az ellenzéki pártoké nem változott, a politikától távolságot tartók csoportja valamelyest megint bővült – derül ki az Ipsos január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából.

MTI

Ellenzi az LMP az atomtörvény módosítását

Az LMP azt szeretné, ha erősödne az atomenergetikai projektekhez kapcsolódó parlamenti kontroll és a nyilvánosság szerepe, ezért nem támogatja az atomtörvény tervezett módosítását - mondta Keresztes László Lóránt, a párt elnökségi tagja vasárnap Pécsen, sajtótájékoztatón.

MTI

A Kehi feljelentette Hadházy Ákost

A Kehi rágalmazás miatt feljelentette Hadházy Ákos LMP-s szakszóvivőt.

MTI

Goodfriendnél járt Schiffer és Szél, megtudtak dolgokat

Hivatalában fogadta André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője Schiffer Andrást és Szél Bernadettet. Az LMP-s politikusok elmondása szerint az derült ki, hogy bűncselekmény nélkül is folytathattak korrupciót az Egyesült Államokból kitiltottak. Schiffer úgy gondolja, továbbra is Orbán Viktor miniszterelnököt terheli "felelősség és a mulasztás" az ügyben, mivel minden eszköze meglenne arra, hogy kiderítse, mely magyar hivatalos személyeket, milyen indokkal tiltottak ki az Egyesült Államokból.

MTI

Háromszor is ígéretet szegett a kormány az LMP szerint

Az LMP véleménye szerint a kormány az elmúlt években háromszor szegte meg a pedagógusoknak tett ígéretét, akiknek a korábbi tervekkel ellentétben idén januártól mégsem nő tovább a bérük.

MTI

Csúnya bizniszt sejt az LMP, utána akar járni

Az LMP szerint 2011 és 2014 között az MVM kedvezményes árú gázt importált Ausztria felől, ami nem közvetlenül jutott el a fogyasztókhoz, hanem a "Fidesz-közeli" MET Zrt. közbeiktatásával, és a magáncég így évente több tízmilliárd forintos haszonnal tudta a gázt továbbértékesíteni.

MTI

Az LMP a közlekedési reformért, a Jobbik a jobbikos településekért aggódik

Beindult a párthétvége.

MTI

Az LMP hivatalosan bemutatta veszprémi jelöltjét

Az LMP korábban tárgyalt volna közös jelöltről, végül úgy döntött, nem vár tovább.

MTI

Összefogna az LMP a Jobbikkal és az MSZP-vel a matricák miatt

Az útdíjról szóló rendelet a rendkívül kevés felkészülési idő miatt sérti a jogbiztonságot, ezért az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul. A párt megkeresi az üggyel kapcsolatban a parlament két másik ellenzéki frakcióját is.

hvg.hu

Schiffer: az LMP 2018-ban is egyedül indul

Schiffer: az LMP 2018-ban is egyedül indul

Schiffer András, az LMP elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, 2018-ban sem fognak össze a szocialistákkal, és most sem támogatják a baloldal jelöltjét Veszprémben.

Fizetős M0-s: az Ab elé vinné az ügyet az LMP

A jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettestől várja az LMP, hogy az Alkotmánybíróság elé vigye a fizetős M0-s ügyét.

MTI

Schiffer még mindig várja az ellenzék válaszát a veszprémi jelöltjére

Schiffer még mindig várja az ellenzék válaszát a veszprémi jelöltjére

Az LMP társelnök-frakcióvezetője szerint az Orbán-kormánynak nincs terve arra, mit tegyenek a második kétharmad elnyerése után, és úgy látja, a kormánypártok népszerűségvesztéséből pártja is profitál.

MTI
123116

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X