Bejelentkezés  

Vágó nem hagyná annyiban az MNB-s hegedűügyet

A kötlségvetési bizottsággal vizsgáltatná ki Vágó Gábor LMP-s parlamenti képviselő a jegybank gazdálkodását, miután sajtóhírek szerint az MNB jelentős összegeket költött hegedűre, festményre, ingatlanokra.

MTI

Kormánykedvenc nyert paksi tendert, az LMP feljelent

A párt szükségtelennek tartja azt az 550 millió forintos megbízást, amelyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyert el Paks II. kommunikációjára, ezért feljelentést tesz.

"Nem a baloldalon van a vákuum" – megújulhat-e az ellenzék?

"Nem a baloldalon van a vákuum" – megújulhat-e az ellenzék?

Merre tart a magyar politika? A bal- vagy a jobboldalon jelenhetnek meg új szereplők, előállhat-e egy magyar Beppe Grillo vagy Janusz Palikot? Több vagy kevesebb populizmusra van igény? Lehet az LMP-ből középpárt? A hvg.hu a rendszerkritikus ellenzéki pártok lehetőségeiről kérdezett a parlamenten kívüli politizálásban jártas szakértőket.

Gratulált az LMP eredményéhez a dalai láma képivselője

Gratulált az LMP eredményéhez a dalai láma képivselője

A dalai láma képviselője gratulál és megköszöni Schifferéknek, hogy az LMP nyilvánosan felvállalja Tibet ügyét.

hvg.hu

Az MSZP is szeretne rendkívüli ülést

Az LMP és a független Ángyán József ötletét az MSZP is támogatja, szerintük is szükség van a Ház rendkívüli ülésének összehívására földügyben.

MTI

Akár két LMP-s EP-képviselőt is lehetségesnek tart Schiffer András

Akár két LMP-s EP-képviselőt is lehetségesnek tart Schiffer András

Biztonsággal be fognak tudni kerülni az Európai Parlamentbe - ebben bízik Schiffer András, az LMP társelnöke, aki azt is mondta: más zöld politikusokkal ki fogják dolgozni az ökoszociális Európa tervét.

MTI

Perelik az MVM-et a Németh Lászlóné által kikotyogott paksi ütemtervért

Az LMP-s Szél Bernadett szerint léteznek a paksi bővítési tervek, amelyekről egyszer Németh Lászlóné beszélt, de másnap szavait a kormány cáfolta. A párt perre megy az MVM-mel szemben, amely megtagadta a dokumentumok átadását.

MTI

Kistelepüléseken építene bázist az LMP

Az összes április 6-i szavazójára számít az LMP az EP-választáson – közölte a párt vasárnap, és megköszönte az országgyűlési választáson kapott szavazatokat.

Megvan a kétharmad

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

MTI

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Hiába járták le a lábukat az MSZP tagjai és aktivistái a kampányban, a párt, és az Összefogás tagjai éppen azt a hangulatot nem érzékelték eléggé, ami a Jobbiknak sok településen második helyet hozott – mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában Mesterházy Attila. A párt kudarcértékelő szombati választmányi ülése előtt a párt elnöke arról is beszélt, reális veszély, hogy a Jobbik második helyen végez az EP-választásokon. Látják azt is, hogy a kistelepülésen élők nem értik a párt üzeneteit, így ezen változtatni kell.

LMP: Titokban újabb paksi megállapodásokat terveznek

Az LMP információi szerint a jövő héten Moszkvában folytatódnak az egyeztetések a paksi bővítésről és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérkara titokban újabb megállapodásokat készít elő – közölte pénteken a párt társelnöke.

MTI

Lázár és a norvégok: az alapítvány szerint nem támogatták az LMP-t

Az Ökotárs Alapítvány semmilyen formában nem támogatta az LMP-t, és más párttal sem volt pénzügyi kapcsolata – közölte az alapítvány csütörtökön. Arra a hírre reagáltak, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár levélben fordul a norvég kormányhoz, amiért a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeit "egy magyar párthoz szorosan kötődő" szervezet vezetésével osztják szét Magyarországon.

MTI

EP-választás: csak "húzónév" lesz Gyurcsány a DK-lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját – döntött a sorrendről a párt elnöksége. Az első öt hely további sorrendje: Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök, Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok.

Az értetlenség emlékműve

Az értetlenség emlékműve

Kedden újraindult a német megszállási emlékmű építése, bár a róla szóló utolsó hivatalos közlés szerint ezt megelőzte volna egy tárgyalás. Hogy erről sem tárgyalt végül a kormány, abban nincsen semmi meglepő, előre lehetett tudni. Az építés megkezdésének hírére magánszemélyek elkezdtek szervezkedni, majd erre a spontán és több szálon futó szervezéshez csatlakoztak a vasárnap derekasan elvert baloldali összefogás különböző pártjai és politikusai.

A LMP Lázár figyelmébe ajánlja a CÖF-ösök elszámoltatását

Az LMP szerint Lázár Jánosnak és pártjának a független civilek fokozatos ellehetetlenítése helyett tisztáznia kellene zavaros viszonyát a hozzájuk közeli szervezetekkel, például a CÖF-fel. Ezt azután közölték, hogy kiderült, Lázár János kormánybefolyást szeretne a Norvég Alap forrásainak szétosztásánál. A CÖF szerint az LMP inkább "söpörjön a saját háza táján".

MTI

Nincs lejjebb

A parlament látképe elszomorító. Az 1998-as Fidesz szavazói eltűntek. Talán érdemes volna próbálkozni velük.

Lázár János nekiment a norvég alapnak

Lázár János nekiment a norvég alapnak

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár levelet írt a norvég kormány fejlesztésért felelős tagjának. Szerinte belpolitikai beavatkozásnak tekinthető, hogy egy LMP-hez kötődő alapítványon keresztül fizetik ki a civil társadalom fejlesztésére szánt pénzeket. Helyettük inkább a magyar kormánnyal kéne konzultálnia a norvég alapnak és közintézményeken keresztül áttolni a pénzt – javasolta Lázár.

hvg.hu

Fotó: Nők gyűrűjében, de nem farmerdzsekiben ünnepelt Schiffer András

Fotó: Nők gyűrűjében, de nem farmerdzsekiben ünnepelt Schiffer András

Az LMP elnöke egy választási ígéretével egyelőre még adós a magyar közéletnek.

Bocskaiba bújt LMP-s és a hordalények üldözője

Bocskaiba bújt LMP-s és a hordalények üldözője

Tudja, ki az a Bangóné Borbély Ildikó, és hogy miben hisz Hiszékeny Dezső? Vagy ki az a képviselő, aki a színészetről a politikára váltott? Esetleg ki az a jobbikos politikus, aki embertársai egy részét „hordalénynek” tartja? Utánanéztünk, kik az újsütetű politikusok a Házban.

Megdobja a női képviselők arányát az LMP az új parlamentben

Tizenkilenc női képviselő kerülhet be az új, átszabott parlamentbe - írta a Facebookon Ertsey Katalin LMP-s politikus.

hvg.hu
123106

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X