Bejelentkezés  

"Azt látom, hogy Matolcsy Györgynek elment a józan esze"

"Azt látom, hogy Matolcsy Györgynek elment a józan esze"

A jegybank feljelentette Róna Pétert, az MNB felügyelőbizottsági tagját, aki az LMP programtanácsának elnöke is, Schiffer András erre reagálva azt követeli Orbántól, hogy kötelezettségszegés címén haladéktalanul kezdeményezze Matolcsy György eltávolítását a jegybank éléről.

MTI

Átadná a főpolgármester-jelöltséget az MSZP az LMP-nek

Átadná a főpolgármester-jelöltséget az MSZP az LMP-nek

A szocialisták számítása szerint ha a baloldal felsorakozna az LMP jelöltje mögé, biztosan meglenne a Tarlós István leváltásához szükséges többség. Ugyanakkor az LMP nem lelkesedik az ötletért, Schiffer András egyesen kabarénak nevezte a felvetést.

A Jobbik akarja felügyelni a titkosszolgálatokat

A Jobbik akarja felügyelni a titkosszolgálatokat

Nem tudtak megállapodni a pártok a bizottsági szerkezet kialakításában szerdán a parlamentben. Míg a Fidesz a kormányzati struktúrához igazítaná a bizottságok szerkezetét, és legfeljebb 15 parlamenti bizottságot akar, az ellenzék több fontos területnek önálló testületet szeretne. Orbán Viktor május 5-én, a Fidesz-frakció alakuló ülésén nevezi meg az új frakcióvezetőt. A KDNP-nek lesz, a DK-nak és az Együtt-PM-nek nem lesz frakciója.

Kálmán Olga most barátságos volt Schiffer Andrással

Kálmán Olga most barátságos volt Schiffer Andrással

Az április 8-i elhíresült Kálmán-Schiffer beszélgetés után kedd este sokan azt várták, jön a "visszavágó" az ATV-ben. Az LMP társelnöke azonban csak az EP-választásokról beszélt.

Az utolsó pillanatban hozza a kötelezőt az LMP

Az utolsó pillanatban hozza a kötelezőt az LMP

Alábbhagyott a parlamenten kívüli pártok lelkesedése, néhány órával a határidő előtt egyik sem adta le az EP-választáson való induláshoz szükséges aláírásokat. A parlamenti pártok közül már csak az LMP ívei hiányoznak, de állítólag nekik is összegyűlt a szükséges számú ajánlás, már csak a biztonsági ráhagyást gyűjtik.

Ma 16 óráig még van ideje az LMP-nek leadni az EP-listáját

A parlamenti pártok közül már csak az LMP nem jelentette be EP-listáját a választási bizottságnál. Eddig 5 pártot regisztráltak, pedig 22 párt vette át az ajánlóíveket.

Vágó nem hagyná annyiban az MNB-s hegedűügyet

A kötlségvetési bizottsággal vizsgáltatná ki Vágó Gábor LMP-s parlamenti képviselő a jegybank gazdálkodását, miután sajtóhírek szerint az MNB jelentős összegeket költött hegedűre, festményre, ingatlanokra.

MTI

Kormánykedvenc nyert paksi tendert, az LMP feljelent

A párt szükségtelennek tartja azt az 550 millió forintos megbízást, amelyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyert el Paks II. kommunikációjára, ezért feljelentést tesz.

"Nem a baloldalon van a vákuum" – megújulhat-e az ellenzék?

"Nem a baloldalon van a vákuum" – megújulhat-e az ellenzék?

Merre tart a magyar politika? A bal- vagy a jobboldalon jelenhetnek meg új szereplők, előállhat-e egy magyar Beppe Grillo vagy Janusz Palikot? Több vagy kevesebb populizmusra van igény? Lehet az LMP-ből középpárt? A hvg.hu a rendszerkritikus ellenzéki pártok lehetőségeiről kérdezett a parlamenten kívüli politizálásban jártas szakértőket.

Gratulált az LMP eredményéhez a dalai láma képivselője

Gratulált az LMP eredményéhez a dalai láma képivselője

A dalai láma képviselője gratulál és megköszöni Schifferéknek, hogy az LMP nyilvánosan felvállalja Tibet ügyét.

hvg.hu

Az MSZP is szeretne rendkívüli ülést

Az LMP és a független Ángyán József ötletét az MSZP is támogatja, szerintük is szükség van a Ház rendkívüli ülésének összehívására földügyben.

MTI

Akár két LMP-s EP-képviselőt is lehetségesnek tart Schiffer András

Akár két LMP-s EP-képviselőt is lehetségesnek tart Schiffer András

Biztonsággal be fognak tudni kerülni az Európai Parlamentbe - ebben bízik Schiffer András, az LMP társelnöke, aki azt is mondta: más zöld politikusokkal ki fogják dolgozni az ökoszociális Európa tervét.

MTI

Perelik az MVM-et a Németh Lászlóné által kikotyogott paksi ütemtervért

Az LMP-s Szél Bernadett szerint léteznek a paksi bővítési tervek, amelyekről egyszer Németh Lászlóné beszélt, de másnap szavait a kormány cáfolta. A párt perre megy az MVM-mel szemben, amely megtagadta a dokumentumok átadását.

MTI

Kistelepüléseken építene bázist az LMP

Az összes április 6-i szavazójára számít az LMP az EP-választáson – közölte a párt vasárnap, és megköszönte az országgyűlési választáson kapott szavazatokat.

Megvan a kétharmad

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

MTI

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Mesterházy: "Farkasvakságban szenvedtünk"

Hiába járták le a lábukat az MSZP tagjai és aktivistái a kampányban, a párt, és az Összefogás tagjai éppen azt a hangulatot nem érzékelték eléggé, ami a Jobbiknak sok településen második helyet hozott – mondta el a hvg.hu-nak adott interjújában Mesterházy Attila. A párt kudarcértékelő szombati választmányi ülése előtt a párt elnöke arról is beszélt, reális veszély, hogy a Jobbik második helyen végez az EP-választásokon. Látják azt is, hogy a kistelepülésen élők nem értik a párt üzeneteit, így ezen változtatni kell.

LMP: Titokban újabb paksi megállapodásokat terveznek

Az LMP információi szerint a jövő héten Moszkvában folytatódnak az egyeztetések a paksi bővítésről és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérkara titokban újabb megállapodásokat készít elő – közölte pénteken a párt társelnöke.

MTI

Lázár és a norvégok: az alapítvány szerint nem támogatták az LMP-t

Az Ökotárs Alapítvány semmilyen formában nem támogatta az LMP-t, és más párttal sem volt pénzügyi kapcsolata – közölte az alapítvány csütörtökön. Arra a hírre reagáltak, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár levélben fordul a norvég kormányhoz, amiért a Norvég Civil Támogatási Alap pénzeit "egy magyar párthoz szorosan kötődő" szervezet vezetésével osztják szét Magyarországon.

MTI

EP-választás: csak "húzónév" lesz Gyurcsány a DK-lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti a Demokratikus Koalíció EP-listáját – döntött a sorrendről a párt elnöksége. Az első öt hely további sorrendje: Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedermüller Péter alelnök, Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok.

Az értetlenség emlékműve

Az értetlenség emlékműve

Kedden újraindult a német megszállási emlékmű építése, bár a róla szóló utolsó hivatalos közlés szerint ezt megelőzte volna egy tárgyalás. Hogy erről sem tárgyalt végül a kormány, abban nincsen semmi meglepő, előre lehetett tudni. Az építés megkezdésének hírére magánszemélyek elkezdtek szervezkedni, majd erre a spontán és több szálon futó szervezéshez csatlakoztak a vasárnap derekasan elvert baloldali összefogás különböző pártjai és politikusai.

123107

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X