Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Csárdi: Nem én vagyok a fő esélyes, nem zárom ki a győzelmet

Csárdi: Nem én vagyok a fő esélyes, nem zárom ki a győzelmet

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje. Csárdi Antal, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy éves szinten több mint tízmilliárdot is meg lehetne takarítani, elismerte, hogy nem ő az önkormányzati választás legfőbb esélyese, de mint mondta, "benne lehet egy vaskos meglepetés is". A kampányra még nem tudja, mennyit fognak költeni, de hitelt próbálnak felvenni.

MTI

Videó: Schifferre van, hogy rávágják az ajtót

Schiffer András a budapesti belvárosban próbál aláírásokat gyűjteni, ahová a hvg.hu kamerája is elkísérte. Az LMP társelnöke olyan helyen próbálkozik, ahol nem kevés embernek egyszerűen beleégett az agyába, hogy "csak a Fidesz", így aztán még beszélgetni is képtelenek más pártok képviselőivel.

Most épp nőbaráttá tennék Budapestet

Hat pontból álló programot jelentett be az LMP, amivel nőbaráttá tennék a fővárost. Többek között "nemi szempontú költségvetést" alkalmaznának Budapesten, vagyis minden városi kiadást megvizsgálnának abból a szempontból is, hogy az milyen hatással van a nők helyzetére.

Ismert embereket indít az LMP az őszi választásokon

Ismert embereket indít az LMP az őszi választásokon

Egykori válogatott focistát, Schmidt Mária fiát, és a hvg.hu volt főszerkesztőjét is indítja az LMP az őszi önkormányzati választásokon – derül ki az Index.hu cikkéből.

hvg.hu

Főpolgármesterként is a csarnoki zöldséges maradna az LMP jelöltje

Főpolgármesterként is a csarnoki zöldséges maradna az LMP jelöltje

Tarlós István legyőzésére is alkalmasnak látja jelöltjét, Csárdi Antalt az LMP, a feladatot azonban megnehezíthetik a párt szűkös forrásai, amiből például óriásplakátokra sem lesz pénz. A hagyományos kampányelemeket személyes jelenléttel, illetve a Schiffer által már emlegetett, „a kisemberek felé nyitó” stílusváltással igyekeznek pótolni – bár Szél Bernadett szerint tulajdonképpen nem is váltottak profilt.

LMP: a kormány piszkos bombák alapanyagát vitte titokban Oroszországba

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar kormány úgy szállította a sérült paksi fűtőelemek Oroszországba, hogy arról sem a közvéleményt, sem a Nemzetbiztonsági Bizottságot nem tájékoztatta; az LMP magyarázatot követel az ügyben – közölte Szél Bernadett, a párt társelnöke pénteken az MTI-vel.

MTI

Ezekben a fővárosi kerületekben indul közösen az LMP és a 4K!

Tíz budapesti kerületben együttműködik az LMP és az 4K! az októberi önkormányzati választáson - jelentették be a felek vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI

A 4K!-val áll össze az LMP számos helyen

A 4K!-val áll össze az LMP számos helyen

Az LMP-nek nincs elég embere, azért az egyik fővárosi kerületben átengedi a polgármesteri, számos helyen pedig a képviselői jelöltállítás egy részét a 4K!-nak – írja az Index.

hvg.hu

Korrupciót gyanít a 3-as metró felújításánál az LMP

Korrupciógyanús pályázaton választották ki a hármas metró felújításának tervezőjét – állítja az LMP. A párt szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) második körös,úgy választotta ki meghívásos pályázaton a Főmterv Zrt-t a hármas metró felújításának tervezésére, hogy a cég közel háromszor annyiért vállalta a feladatot, mint az eredeti kiírás keretösszege.

hvg.hu

Már az LMP is tudja, kit indít Tarlós ellen

"Vissza kell adni a budapestieknek Budapestet" - ezzel az ismerősen csengő szlogennel mutatkozott be az LMP főpolgármester-jelöltje, Csárdi Antal, aki a párt fővárosi szóvivője, az országos elnökség tagja és a budapesti választmény egyik vezetője.

MTI

Áder: "felelősség terheli az európai országok náci kollaboránsait is"

1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augusztus 3-ára virradóra több mint háromezer cigány embert gyilkoltak meg az auschwitzi haláltáborban SS-katonák. A nácik által meggyilkolt mintegy félmillió cigány közül 23 ezren haltak meg Auschwitzban, sokan orvosi kísérletek áldozataként. A nemzetközi emléknap alkalmából Magyarországon is országszerte megemlékezéseket tartanak.

MTI

Schiffer odacsapott Orbánnak

Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.

MTI

Osztolykán nem indul Tarlós ellen

Osztolykán nem indul Tarlós ellen

Bár szóba került a lehetősége, végül nem vállalta el Osztolykán Ágnes, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje legyen – derül ki az Indexnek adott interjúból.

hvg.hu

Schiffer és Szél folytatja az LMP élén

Újra Szél Bernadettet és Schiffer Andrást választotta a párt társelnökévé az LMP országos kongresszusa, amelyet szombaton egy budapesti szállodában tartottak.

MTI

Kolozsvári főkonzul lesz az LMP-s Mile Lajos?

Mile Lajos, a Lehet Más a Politika (LMP) korábbi frakcióvezető-helyettese válthatja Magdó Jánost Magyarország kolozsvári főkonzulátusa élén – írta csütörtökön a Kolozsváron megjelenő Krónika című erdélyi lap.

MTI

Mobilparkolás: az LMP megtudná, hogy pontosan mire ment egymilliárd forint

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. összes szerződését kikéri az LMP, mert meg szeretnék tudni, hogy mi került ennyibe az új rendszer kialakításában, illetve tisztáznák, hogy mire költik az autósoktól és önkormányzatoktól elvett pénzeket.

MTI

"Szándékosan kivéreztetik a családi napköziket"

Lázár János szerint az alternatív gyermekelhelyezést biztosító intézményekre kiírt pályázat 10,4 milliárd forintos keretösszegéből 5 milliárdra már megkötötték a szerződéseket. Az LMP információi szerint viszont eddig a pályázók töredékét fizették csak ki.

MTI

"Ez a világrend megbukott, de Orbán nem veszi észre"

"Ez a világrend megbukott, de Orbán nem veszi észre"

A keleti diktatúrák a gerjesztői a lefelé tartó ár- és bérversenynek, így a velük való barátkozás nem pusztán emberi jogi kérdés, hanem egyenesen a magyar munkavállalók megkárosítása – mondta a hvg.hu-nak Schiffer András, az LMP társelnöke, aki szerint szabad kereskedelemre épülő nyugati világrend válságban van, Orbán Viktor viszont ugyanazt a rossz nemzetállami választ adja, mint amit a neoliberálisok megoldásként javasolnak. Schiffer szerint Orbán csak akkor konfrontálódik Európával, ha saját és oligarchái érdekei diktálják, de egyetlen egy, a délkelet-európai perifériaországok érdekeit szolgáló uniós szintű javaslatot sem tett 2010 óta.

Amennyiben egyáltalán nem érdekli a brazil-holland

…akkor itt egyben elolvashatja, milyen közleményeket adtak ki ma a pártok. EBESZ-jelentés, extraprofit, klímaváltozás, a vasút nemzeti erőforrás és lakossági mobilitás. Óvoda.

Schiffer: "Elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!"

Schiffer: "Elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!"

Az LMP társelnöke felhúzta magát azon, hogy miközben őt a DK-sok náciszimpátiával vádolták azért, mert szóba állt a jobbikosokkal, politikusuk, Eörsi Mátyás egy interjúban "romabűnözésről" beszélt.

hvg.hu
123111

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X