LMP
MTI / hvg.hu Itthon

Vitanapot kezdeményez az LMP offshore témában

Az LMP politikai vitanapot kezdeményez az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről - jelentette be Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu Itthon

Közpénz-e a közpénz?

Az LMP szerint a Magyar Nemzeti Banknak azonnal nyilvánosságra kellene hoznia az alapítványai és gazdasági társaságai működésével kapcsolatos adatokat, egyszersmind fel kellene számolnia pénzszórásra szakosodott alapítványait.

hvg.hu Itthon

Boldogtalan és közömbös a magyar Y-generáció

Magyarországon nem túl fényesek a kilátások: Kelet-Közép-Európát tekintve itt érzik magukat a legkevésbé boldognak a fiatalok – derült ki egy friss nemzetközi ifjúságkutatás eredményeiből.

hvg.hu Itthon

"A Fidesznek le kell nyelnie az LMP-s békát"

Jól haladnak az LMP és a Fidesz közötti egyeztetések az Alkotmánybíróság üres helyeinek feltöltéséről, Lenkovics Barnabás mandátumát meghosszabbítanák, és a kormányhoz nem kötődő jelöltek is kerülhetnek a testületbe. Mindezt azonban felülírhatja, hogy Orbán Viktornak még jobb a mostani csonka, többségében Fidesz-barát bírákból álló testület.

Dercsényi Dávid Itthon

Polgári engedetlenségek a taxisoktól a csavarkulcsos Orbánig

Polgári engedetlenségre készül kis túlzással (vagy majd meglátjuk) a fél ország, ami viszonylag ritka madár minálunk. Persze volt egy pár emlékezetes eset, köztük olyan, amelyben részt vett a jelenlegi kormányfő vagy elődje, Gyurcsány Ferenc, és akadt, amelyikben Sólyom László volt alkotmánybíró és akkor még csak leendő államfő volt a húzónév. Ami a világot illeti, polgári engedetlenség nélkül Kelet-Európában még mindig kommunizmus lenne, Amerikában pedig nem lennének egyenjogúak a feketék.

MTI Itthon

Megtorpedózná az MNB ügyeit titkosító módosítást az LMP

Törvényjavaslatot nyújt be a múlt héten elfogadott jegybanki törvény ellen az LMP. Mint ismert, a módosítás révén titkos lesz, hogy az MNB alapítványai mire költik el az adófizetők pénzét. Az ellenzéki párt szerint a Matolcsy György vezetése alatt a jegybank óriási hatalomra tett szert, "gyakorlatilag mindent megengedhet magának".

1 2 3 4 5 6 7
124
A címlapról ajánljuk