Joó Hajnalka Itthon

Király búcsúmeccse közben fordult meg az alkotmánybírák sorsa

Korábban még faképnél hagyta az LMP-t a Fidesz, aztán váratlanul belement az ellenzéki párt által javasolt alkotmánybírók jelölésébe. Nem véletlen, hogy ez éppen az elmúlt napokban történt. Az is eldőlni látszik, ki lesz a befutó a kormány által strasbourgi bírónak javasolt magyarok közül.

hvg.hu/MTI Itthon

Pergőtűzben az LMP az alkotmánybírák miatt

Kedden szavaz négy új alkotmánybíróról az Országgyűlés. Az LMP szándéka szerint a kormánypártokkal együtt megszavazza Schanda Balázs, Szabó Marcell, Marosi Ildikó és Horváth Attila megválasztását, amivel kiváltotta a többi ellenzéki párt heves tiltakozását.

Bihari Ádám Itthon

Ebben a paktumban mi volt a buli az LMP-nek?

Bár a Fidesz erről nem akar beszélni, az LMP szerint egy alkotmánybírón kívül minden jelöltet ők ajánlottak a négy taggal gyarapodó testületbe. Ragaszkodtak a női jelölthöz, de azzal a jövendőbeli alkotmánybírával sincs bajuk, aki korlátozta volna a Charlie Hebdo tevékenységét.

hvg.hu Itthon

Nem egyezkedik a baloldali pártokkal az LMP

Külön indul az LMP a következő országgyűlési választáson is - közölte a párt társelnöke. Az elnökség egyhangúlag megszavazta, hogy nem vesznek részt a PM által kezdeményezett megbeszélésen sem.

hvg.hu Itthon

A CÖF molinójára fáj az LMP foga, de nem kapják meg

A kanadai-EU-s szabadkereskedelmi megállapodás miatt az LMP az utcára küldené a CÖF-öt. Vagy legalább is elkérné a Nem leszünk gyarmat molinót. A CÖF nem vonul ki, nem adja a molinót, hisz megtette már az ügyben konstruktív javaslatait. Szóval nem lesz Békemenet a CETA ellen.

1 2 3 4 5 6 7
128
A címlapról ajánljuk