MTI Vállalkozás

Átvennék az összes miskolci Bosch-dolgozót a kínaiak

Stratégiai és nem pénzügyi okok miatt adta el indítómotorok és generátorok gyártásával foglalkozó üzletágát a német Bosch konszern - közölte a csoport. Az eladás a Bosch miskolci egységét is érinti, de a cég szerint a kínai vevő az összes ottani dolgozót át akarja venni.

hvg.hu Itthon

Halott anyjával élt egy miskolci férfi, a szomszédok hívtak segítséget

Az elviselhetetlen szagok miatt kértek segítséget az egyik miskolci társasház lakói. Kiderült, hogy egy negyedik emeleti lakásból áradt bűz, ahol csütörtök délután egy 83 éves asszony holttestét találták meg a rendőrök. Legalább másfél-két hete halott volt, de a fia erről senkinek sem szólt – tudósított pénteken az RTL Híradó.

hvg.hu Itthon

Rendőrőrstől nem messze működött a miskolci panelbordély

Több nyugdíjas rendőr is lakik abban a miskolci panelházban, ahol bordélyt működtetett egy nő egy negyedik emeleti lakásban hónapokon át, a szomszédoknak mégsem tűnt fel semmi. Az épülettől két háztömbnyire rendőrőrs működik. A masszázsszalont vezető nő ellen kerítés miatt indítottak eljárást – tudósított pénteken az RTL Híradó.

hvg.hu Itthon

Nagyon menne már iskolába egy autista kislány, de senki sem segít neki

Januártól nem járhat iskolába egy tizennégy éves autista kislány Borsodban. A család Alsózsolcán él, speciális, fejlesztő iskola azonban legközelebb csak a 20 kilométerre lévő Miskolcon van. Eddig szállító szolgálat vitte a kislányt iskolába, de az tavaly évvégén gazdasági okok miatt megszűnt. Az anya harmadik hónapja hiába próbálkozik, senki nem segít nekik – tudósított csütörtökön az RTL Híradó.

Király Bernadett Élet+Stílus

A pólódon is látszik, ha a sorsod Borsod

Egy Budapest vagy „Pécsies” feliratú felső könnyen dekódolható: a viselője vagy helyi, vagy turistaként járt a városban. De mi a helyzet azokkal, inkább csak a helyiek számára értelmezhető jelképekkel, szövegekkel, amelyek egyre gyakrabban tűnnek fel vidéki városokban? Sweet Like Pécs, Orfű or Die, Avas. Mit adnak ezek hozzá egy-egy városhoz vagy budapesti utcához?

hvg.hu Itthon

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak egy kórházban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Fideszből kipenderített igazgatója április 1-jén távozik, nem függetlenül a többmilliárdos hűtlen kezelési ügytől, amit a hvg.hu tárt fel.

MTI Itthon

Miskolc már nem akar kultfőváros lenni

Miskolc letett arról, hogy pályázzon az Európa Kulturális Fővárosa címre - döntött a városvezetés. Az MSZP városi szervezete szerint álságos, hogy a polgármester béremelést ígérgetve próbálja megmagyarázni, miért nem pályázik Miskolc a címre.

MTI Itthon

Szuperkórház lesz Miskolcon

Összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől – közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

1 2 3 4 5 6 7
60
A címlapról ajánljuk