MTI Világ

Szijjártó bezzegegyetemet talált Thaiföldön

Nagyon fontos oktatási és gazdasági megállapodásokat kötöttünk Thaifölddel - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokból vasárnap az MTI-nek.

MTI Itthon

Közpénzen hozatná Budaörsre a francia keresztet a kormány

A kormány állja a felmerülő költségeket, és vállalja az adminisztrációs terheket annak érdekében, hogy a II. János Pál pápa szobráról eltávolításra ítélt keresztet Ploermel városából Magyarországra lehessen szállítani, ha a francia település vezetése hozzájárul ehhez – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI Gazdaság

Szijjártó Péter megdicsérte a kedvenc szomszédunkat

Magyarországnak a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb diplomáciai és gazdasági kapcsolata, a gazdasági együttműködés is Belgráddal a legjelentősebb a nyugat-balkáni országok közül – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar-szerb gazdasági vegyes bizottság szabadkai ülését követően.

MTI Itthon

Szijjártó örül, hogy Bécs felszállt a budapesti gyorsra

Sebastian Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminiszterei tanácskozására érkezve hétfőn.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: „Egy jó keresztény nem lehet senki ellen”

A menekültellenes kampányok sorát folytató kormány minisztereként Szijjártó Péter azt mondta, a világ nem mer a keresztények védelméről beszélni, csak a kisebbségek védelméről általában, ez képmutatás és a politikai korrektség ámokfutása szerinte.

MTI Itthon

Szijjártó Péter szerint az ő személye a garancia

A magyar érdekek képviseletében a legkeményebb diplomáciai eszközök használatától sem szabad visszariadni – vélekedett a Krónika című erdélyi magyar napilapban szerdán közölt interjúban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI Itthon

Magyarország kemény lépést tervez Ukrajnával szemben

Az új ukrán oktatási törvény rosszabb helyzetet teremt a magyarok és más kisebbségek számára, mint amilyen helyzetben a Szovjetunióban voltak az oktatás terén – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Ungváron. Közölte, hogy az EU külügyminisztereinek jövő heti tanácskozásán kezdeményezni fogja az EU-ukrán társulási megállapodás felülvizsgálatát.

MTI Itthon

Szijjártó Ukrajnába megy az oktatási törvény miatt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Ungvárra utazik, hogy személyesen is egyeztessen az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos helyzetről – tájékoztatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

MTI Világ

Szijjártó a néppárti Sebastian Kurznak drukkol

Nagyon fontos Magyarország szempontjából is az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

1 2 3 4 5 6 7
64

A címlapról ajánljuk