szerző:
hvg.hu

Negyedjére is megrendezték a Hamburger Days nevű fesztivált: a látogatók 32 cég közel 150 burgerét kóstolhatják meg. Sőt győztest is hirdettek.

„Az első Hamburger Days óriási siker volt, így azóta minden év június utolsó hétvégéjén megtartjuk. 12 céggel kezdtünk négy éve, és ez a szám egyre csak gyarapodik. Látszik, hogy van igény erre a műfajra. Egyébként az első alkalomtól kezdve meg is mérettetjük a kiállítókat, bemutathatják az aktuális ötleteiket, hamburgereiket. A versenyt a cégek évről évre komolyabban veszik, és büszkék vagyunk rá, hogy a résztvevő üzletekben az itt kiosztott plakettek központi helyen vannak” – mondta Veégh Attila, a szervezők egyike.

2016-ban is kiosztották a „Legjobb Hamburger”díjat. Akárcsak a múlt évben, most is a Tuning Bár burgere vitte a pálmát.

Tavaly egy shitake gombaragus, teriyaki szósszal meglocsolt hambit kínáltak a zsűrinek és a látogatóknak. „Attól jó a hamburgerünk, hogy benne van a szívünk, lelkünk. A csapatmunkában és a friss, jó minőségű alapanyagokban hiszünk. Az idei fesztiválra a Leicester burgert hoztuk – a nevét a sajtról kapta és wagyu marhából készítettük. Van benne egy különleges fűszerezésű hagymalekvár, füstölt bacon, kapott mellé egy chipotle salátás alapot, házi készítésű burgonyacsipsszel és barbecue szósszal tálaljuk, mindent mi készítünk. Nagyon rámentünk a gourmet-vonalra, nemcsak hamburgert adunk, hanem élményt is – árulta el a Tuning egyik munkatársa.

A klasszikusok mellett fellelhetőek tehát a különlegesebb falatok is – kóstolhatunk mexikói, görög, áfonyás, de még chilis-mangós és currys-mogyorós hamburgert is. Minden ínyenc találhat a fogára valót, a frissen őrölt kávéba panírozott vagy a mézes-csípős húspogácsára is sok éhségtől kopogó szem tapadt. Aki nem volt éhes, az lehűthette magát a pálinka manufaktúrák és a minőségi kézműves sörök bódéinál.

Kiderült az is, hogy hamburgert enni nem is olyan könnyű: a szombat délutáni evőverseny győztesének 8 perc alatt kellett minél több hambit megennie, hogy 100 ezer forint készpénz üthesse a markát: a címvédő Patai Lajosnak 9-et sikerült 7 perc 38 másodperc alatt. Minden évben jön, mindig versenyzik is, szerinte a titok az, hogy nagyon szeretni kell enni. A nyereményéből egyébként a családjának is vesz pár hamburgert.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!