szerző:
Sz. J.
Tetszett a cikk?

Piknik az őszi természetben, a legvidámabb és legjobb vegaságok, ízes egészséges ételek bátraknak – összegyűjtöttünk három, a közelmúltban megjelent könyvet, amelyek a mi gasztro-könyvespolcunkról nem hiányozhatnak.

 

Facebook

Segal Viktor: Piknik

Ki mondta, hogy ősszel nem lehet piknikezni? Ha szerencsénk van, akkor a vénasszonyok nyara még kitart októberben és kényeztet minket egy kis napsütéssel; de ha jól felöltözünk, családunkkal, barátainkkal akár még novemberben is kimehetünk egy kicsit a csodás színekben pompázó természetbe. Segal Viktor harmadik könyve, a Piknik segítségünkre lehet abban, hogy mit is vigyünk magunkkal a szabadtéri kiruccanásra. A tökéletes, jó piknik hozzávalói: napsütéses - de legalábbis nem túl zordon - idő, hangulatos környezet, hatalmas pokróc, jó társaság, friss és finom italok, s végül, illetve elsősorban: ínycsiklandó ételek. Segal összegyűjtötte legjobb piknikezős receptjeit, csupa gyorsan elkészíthető, egészséges, finom, izgalmas és ráadásul könnyen csomagolható, szállítható és a szabadban tálalható étel közül válogathat az olvasó. Személyes történeteken és csodás fotókon keresztül kalandozhatunk a szerzővel erdőn-mezőn, folyóparton, a városban, a Balatonnál, de még az adriai partoknál is. Ja, és négy évszakon keresztül! ( Libri Kiadó)

 

facebook

Bede Anna: Vegasztrománia

Kezdhetnénk így is: akire nagyon büszkék vagyunk! A napokban jelent meg ugyanis a 2012-es Goldenblog verseny gasztro kategória győztesének könyve, Vegasztrománia címmel.  A szerző, Bede Anna évek óta húsmentesen étkezik, s vezeti vega kalandozásairól szóló blogját Vegasztrománia címmel.  Senkit sem szeretne „vega hitre téríteni” de missziójának tekinti, hogy bebizonyítsa: a vegetáriánus ételek túlmutatnak a rántott sajton és a rizibizin. A könyvben rengeteg izgalmas receptet és gyönyörű fotókat találunk, talán még a húsimádók szívét is meglágyítják, nem szólva az ízlelőbimbóik ébresztgetéséről. A reggelitől a desszertekig sok kreatív fogást mutat be Anna, a sütés nélkül készíthető brownie-tól kezdve egészen az állati eredetű hozzávalót egyáltalán nem tartalmazó hamburgerig. A mi kedvencünk az almás gesztenyés diótoros, azaz a vegetáriánus hurka lett. (Boook Kiadó)

 

batortabor.hu

Dr. Békési Andrea: Bátor Tál

A szerző gyermek hematológus, a Bátor Tábor Alapítvány orvos igazgatója- nem mellesleg édesanya -  szívügyének tekinti a gyermekek egészséges közétkeztetését. A Bátor Tál olyan egészséges és egyszerűen elkészíthető ételek receptjeit tartalmazza, amelyek egyaránt megfőzhetőek gyermek- közétkeztetést ellátó nagykonyhán és a családi tűzhelyen is. A könyvben szereplő receptek a doktornő hosszú évek alatt megszerzett szakmai és otthoni tapasztalatai alapján, valamint a Bátor Táborban megvalósított egészséges közétkeztetési program során kristályosodtak ki. A szerző hangsúlyozza, hogy szerinte egyféle egészséges étkezés létezik, s a könyvben szereplő recepteket jó szívvel ajánlja minden egészséges embernek is, valamint olyan családoknak, ahol krónikus gyermekbetegség vagy ételallergia nehezíti a hétköznapokat; és persze a közétkeztetésben dolgozó szakembereknek is. A Bátor Tál - Négy Évszak című fejezetében a hazai gasztronómia olyan jeles képviselői működtek közre, mint Mautner Zsófia, Ugrai-Nagy Tünde és Segal Viktor. (Kieselbach)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!