szerző:
hvg.hu

Különleges pálinkás bonbonokkal rukkolt elő közösen egy magyar pálinkaház és egy csokoládékészítő.

A Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra tulajdonosa, Gulyás Gyöngyvér 5 féle csokoládé-pálinka párosítást készített a VinCE Budapest rendezvényre, a pálinkához megálmodott különleges fűszerezésű kézműves bonbonokba pedig a Márton és Lányai pálinkaház párlatai kerültek.

„Mint minden idős ember, így én is édesszájú lettem. Gyöngyvér telitalálatos bonbonokat készített és nagyon remekül összefogta az ízeket. Több kedvencem is van a kombinációk között, úgyhogy mindhez csak gratulálni tudok” – véleményezte a kreációkat a pálinkaház feje, Márton János, aki szerint valamennyi bonbon 10 pontos, azaz tökéletes.

A Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra különleges kézműves bonbonjai prémium minőségű csokoládéból, természetes alapanyagok felhasználásával készültek, az ízüket pedig a többszörös osztrák és magyar díjnyertes pálinka egészíti ki.

©

Az ötféle ízkombináció igazán különleges: a Márton és Lányai Birs Pálinka Bonbon fehércsokoládéban birsalma lekvár, birspálinkás krémmel, és dióval rétegelve, a bonbon tetején egy leheletnyi rozmaringgal tálalva; a Márton és Lányai Feketecseresznye Pálinka Bonbon csokoládés krémben, feketecseresznye pálinkában áztatott és pipadohány esszenciával ízesített cseresznyét takar; a Márton és Lányai Gurulós Málnapálinka Bonbon étcsokoládé málnapálinkával keverve, málnalekvárral és egy csepp balzsamecettel bolondítva; a Márton és Lányai Aszútörköly Pálinka Bonbonban aranymazsolát találunk törkölypálinkában áztatva, étcsokoládé krémben; a Márton és Lányai Nocino Mézes-ágyas Zölddió Likőr Bonbonban pedig mézes-ágyas zölddió likőr van étcsokoládés krémben, zölddióval.