szerző:
HVG

A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát – értesült a HVG. A jegybank saját üdülője lesz a nemrég nettó 680 millió forintért árult együttes.

©

A 3,2 hektáros, ősfás, védett parkban található, copf stílusú, a XIX. század elején épült, 2005-ben felújított, modernizált műemlék kastélyt nemrégiben nettó 680 millió forintért hirdette egy ingatlanközvetítő. A kastélyszálló a HVG tudomása szerint a Matolcsy György vezette jegybank saját üdülője lesz.

Az ingatlan 2600 négyzetmétere beépített, összesen harminc szoba, húszméteres úszómedence, szauna, wellness- és fitneszterem, minigolfpálya tartozik hozzá.

A jegybank tulajdonjogát július 10-ei hatállyal jegyezte be a földhivatal, az eladó a budapesti Licska család ingatlancége volt. Licskáék 1994-ben szerezték meg a kastélyt a helyi agrárszövetkezettől, amely a téesz felszámolásakor vagyonmegosztás címén jutott hozzá.

Nemrég a Vasárnapi Hírek helyszíni riportban számolt be arról, valami mozgolódás van a kastély körül, és a szóbeszéd szerint a jegybank vehette meg az épületet. Most ez biztossá vált.

Korábban nagy vihart kavartak a jegybank főképp kulturális tematikájú bevásárlásai, az MNB akkori közleménye szerint fontosnak érzik a társadalmi felelősségvállalást.

De vásároltak nemrég egy épületet Budapesten a Várban is, és Kecskeméten is hozzájutottak egy épülethez.