szerző:
hvg.hu

Az adóhatóság értékelhetőnek tartja az Együtt közérdekű bejelentését, amelyet a miniszterelnöki tanácsadó ügyében tettek. A NAV válaszában azt írta, megtette a szükséges intézkedéseket.

Az adóhatóság értékelhetőnek tekintette az Együtt feljelentését Habony Árpád ellen, és ránéz a miniszterelnöki tanácsadó ügyeire – értesült a csütörtöki Népszabadság. Utánanéznek például annak, miből indítja médiavállalkozását a tanácsadó, akit papíron nem alkalmaz senki, bár nagyon fontos bizalmi ember a kormány közelében. A NAV válasza ugyanakkor nem jelenti azt, hogy vagyonosodási vizsgálat indulna Habony ellen.

A HVG múlt heti számában megpróbáltuk körüljárni, ki is Habony Árpád, és hogy viszonyulnak hozzá a Fidesz erős vagy látszólag erős emberei.

©

A Szigetvári Viktor Együtt-elnöknek adott válaszában az adóhatóság ügyintézője úgy fogalmazott: "a közérdekű bejelentésben szereplő adózó ügyében a szükségessé vált intézkedéseket megtettem". A NAV dönthetett volna úgy is, hogy nem intézkedik, a válasz arra utal, hogy foglalkoznak az üggyel – mondta a politikusnak egy adóhatósági illetékes. További tájékoztatást azonban nem adnak Szigetvárinak – írták.

Az Együtt az után fordult a NAV-hoz, hogy Habonyék megalapították médiavállalkozásukat, a Modern Media Group Zrt.-t, amelynek a tanácsadó az 50 százalékos tulajdonosa. Miközben Habonynak nincs munkaviszonya, nem áll egyik kormányzati szervvel és a Fidesszel sem szerződéses viszonyban, és vállalkozásai közül egyik sem jövedelmez, szembetűnő luxuséletet él, és gyakran mutatkozik vezető politikusok oldalán. Legutóbb éppen szerdán tűnt fel az Országházban.

Orbán Viktor kormányfő a közelmúltban nem kívánt magyarázatot adni Habony jelenlétére a kormány környékén, az érdeklődő újságírókat a népesség-nyilvántartóhoz irányította.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!