szerző:
hvg.hu

A miniszterelnökhöz közel álló Garancsi István szerezte meg az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkán álló értékes telkek egyikét. A többi telekre csak egy cég, a Wáberer György miniszteri biztos érdekeltségében álló Green Urban Elegant Kft. adott be ajánlatot. Közös irodaház-fejlesztésbe kezdhet a két milliárdos.

Prviatizálják a XII. kerületi Alkotás és Csörsz utca sarkán található értékes ingatlant. Egy cég, a Green Urban Elegant Kft. adott be konkrét, 480 millió forintos ajánlatot a pénteki Magyar Nemzet értesülései szerint.

A cég tulajdonosa a Wáberer György miniszteri biztos érdekeltségében lévő W-New Holding Kft.

Garancsi István
©

Január végén a kerület már harmadszorra írt ki pályázatot a ngéy darab, összesen 3800 négyzetméteres telek eladására, a kikiáltási ár 374 millió forint volt. Pokorni Zoltán kerületi polgármester azt mondta, hogy másfél éve tárgyalnak egy befektetővel.

A Garancsi István, Orbán Viktor barátjának érdekkörébe tartozó Market-csoport egyik cége már felvásárolta a szomszédos telkeket. Ha Pokorniék megegyeznek Wábererrel, a két milliárdos közösen építheti fel az irodakomplexumot, amit már meg is hirdettek.

Wáberer György
©