szerző:
hvg.hu

Senki nem reagált a kéményseprők panaszaira, most magasabb szintre lépnének.

Sem a hatósági felügyelet, sem a belügyminiszter nem reagált a Kéményseprők Országos Szakszervezetének panaszaira december óta – írták a kéményseprők. A szakszervezet korábban több problémát is jelzett: panaszkodtak például arra, hogy túl nagy a szakemberhiány (emiatt az is felvetődött, hogy közmunkásokat vegyenek fel), de a gáztüzelésű kémények gyakoribb ellenőrzését is sürgették.

Tavaly július óta a lakossági kéményseprés a katasztrófavédelem feladata 1830 településen, és már kevesebb alkalommal kell ellenőrizni a kéményeket, mint korábban. A kéményseprők most azt írták:

Lassan már kifogyunk a lehetőségekből, hogy kihez fordulhatnánk a magyar családok védelme érdekében, ezért – lévén, hogy a pápa a kéményseprők barátja – Őszentségéhez fordulunk mindazok lelki üdvéért, akik ennek a felelőtlenségnek estek és eshetnek áldozatául, tudva, hogy Ferenc pápa legalább nem tagadja meg tőlünk az imát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!