szerző:
MTI

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Atlantic GAM jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen. A jegybank feljelentést is tett a cég miatt.

Az MNB február 22-én indított piacfelügyeleti eljárást a gyanú szerint jogosulatlan betétgyűjtéssel vagy portfóliókezeléssel foglalkozó Atlantic Global Asset Management, S.A. (Atlantic GAM) társaság tevékenységének áttekintésére.

Az Atlantic GAM rendkívül széles körben, például a honlapján és konferenciákon hirdeti tevékenységét, ezeken egy bizonyos Questra cégcsoport tagjait partnereiként tünteti fel – közölte hétfőn a jegybank.

A betétgyűjtés vagy a portfóliókezelés önálló főszolgáltatásként szigorú jogszabályi követelmények betartásával végezhető Magyarországon, ezeknek az Atlantic GAM nem felel meg.

Az MNB felidézte, hogy honlapján már korábban közzétette az Atlantic GAM-re vonatkozó, a potenciális befektetőknek szóló felhívást, és az eddigi bizonyítékok alapján büntető feljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

Az eltiltó végzés semmilyen formában nem érinti az Atlantic GAM-nek átadott pénzösszegek befektetőknek való visszafizetési kötelezettségét.