szerző:
hvg.hu

Hiába kérdezték a kormány tagjait, mit gondolnak a letelepedési kötvényekről, a válasz minden várhatónál rövidebb és semmitmondóbb lett.

A letelepedési kötvényekről kérdezte az LMP-s Demeter Márta a kormány tagjait. A képviselő minden miniszternek ugyanazokat a kérdéseket küldte el. Arról kérdezte őket például, mit szólnak ahhoz, hogy az üzleten a szerinte Rogán Antalhoz is köthető offshore cégek 180 milliárd forintot nyertek, valamint hogy mára közel 13 milliárd forint veszteséget okozott a program a magyar államnak. Arról is kikérte a miniszterek véleményét, hogy az így beengedett mintegy 20 ezer ember mindössze 300 ezer euróért kapott szabad mozgási lehetőséget a schengeni övezetbe.

Mivel az írásbeli kérdésekre muszáj válaszolni, a kormány nem tehette meg, hogy nem ír semmit – valójában gyakorlatilag mégis ez történt. A kormány tagjai helyett egységesen Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, és egyetlen mondattal lerendezte az ügyet:

Egy olyan reménytelen helyzetben lévő párt, mint az LMP kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!