szerző:
hvg.hu

A Kúriáig mentek a felcsútiak, hogy titkolózhassanak a taóról, hiába.

Nem változtatta meg a Fővárosi Ítélőtábla korábbi, másodfokon született ítéletét a Kúria, a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak be kell mutatnia, hogy milyen szerződéseket kötöttek a társaságiadó-kedvezmények jóvoltából hozzájuk érkező összegből 2013 és 2015 között – írta meg a Magyar Narancs.

A pert a DK indította el még 2015-ben, amikor a felcsútiak nem válaszoltak a hivatalos adatigénylésre. A bíróság februárban jogerősen úgy döntött, hogy ki kell adni az adatokat, ezt azonban az alapítvány nem fogadta el, és a Kúriához fordult. Hiába, nem titkolhatja, kiktől kapott pénzt és azt mire költötte el.

A tao-pénzek ügyében a Kúria legutóbb októberben hozott fontos döntést, akkor a Transparency International által indított perben kimondták, hogy a tao-támogatás közpénznek minősül, akármit is állít a kormány.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!