szerző:
hvg.hu

A West End bővítése helyett inkább új városnegyedet fejleszt Demján és Csányi.

Beépítik a már régóta a Gránit Pólus tulajdonában álló, West End mögött fekvő területet, mely mérete és elhelyezkedése folytán Budapest egyik, ha nem a legértékesebb telkének számít. A terület nem azonos azzal a hányatott sorsú telekcsoporttal, ahova a kormányzati negyedet tervezték felhúzni, mivel utóbbi a Ferdinánd híd másik oldalán, a vágányoktól jobbra helyezkedik el.

A Gránit korábban a bevásárlóközpont új szárnyát építette volna ide, de az ingatlanpiaci válság miatt nem indult el a fejlesztés. Az új projektben egy iroda- és lakóépületeket, illetve szállodát ötvöző smart city-t húznak fel 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. A cég két hektáros parkot és egyéb zöldfelületeket, valamint újszerű építészeti megoldásokat ígér. Az alapkőletételt 2018 második negyedévére tervezik, 2020-ra már átadnák az első ütemet. A projekt becsült költsége 1 milliárd euró.

Az elmúlt hetekben több változás történt a Gránit háza táján, ugyanis a csoport teljesen magyar tulajdonba került, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát. Az új tulajdonosi struktúrában Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatot. A múlt héten pedig 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center tőkeberuházási hitelkeretének biztosítása érdekében.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméter ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában, az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró.

A kép illusztráció
©

 

 

hvg.hu Ingatlan

Óriáshitelt kap a WestEnd

Több mint 100 milliárd forinttal refinanszírozzák a legnépszerűbb bevásárlóközpontot, mérföldkőnek számít a hitelmegállapodás a magyar ingatlanpiacon.