szerző:
MTI

Gyorsított eljárásban, jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság két koszovóit, akik Röszkénél átvágták a határzárat, és illegálisan léptek magyar területére.

Az egyik vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, rá végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a bíróság. A másinál a büntetést két év próbaidőre felfüggesztette. Mindkét vádlottat két évre kiutasították Magyarországról.

A vádlottak hétfő éjjel, Röszke külterületén megrongálták a szerb-magyar határt védő kerítést. Egy harapófogóval a dróthálót egy 100 centiméter széles és 60 centiméter magas sávban elvágták.

Mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!