szerző:
MTI

Szerdán átmenetileg kikapcsolási moratóriumot léptetett életbe a Főgáz a rendkívüli hideg miatt - közölte a gázszolgáltató.

A Főgáz a kikapcsolási moratóriumot a rendkívüli időjárási körülmények fennállásáig biztosítja a fizetési nehézséggel küszködő ügyfeleinek a teljes szolgáltatási területén, vagyis az ország 10 megyéjében és Budapesten.

A nagy és várhatóan tartós hidegre való tekintettel a Belügyminisztérium kedden arra kérte az energiaszolgáltatókat, hogy átmenetileg ne kapcsolják ki a fűtést és a villanyt a számláik kifizetésével elmaradásban lévő ügyfeleknél.

A Főgázon kívül eddig az EDF Démász villamosenergia-szolgáltató hirdetett kikapcsolási moratóriumot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!