szerző:
hvg.hu

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.

Mint ismert: a Fővárosi Ítélőtábla, lényegesen súlyosbítva az elsőfokú bíróság döntését, 2012. február 10-én jogerősen két év letöltendő fogház büntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltás büntetésre ítélte Geréb Ágnest, mely után a szülész-nőgyógyász kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen. A két szervezet csütörtökön megírt leveléhez 24 óra alatt csatlakozott 50 civil szervezet ill. közéleti személy, valamint az ügy egyik sértettje is.

Geréb Ágnes ítélethirdetése után
©

A szervezőknek több mint 250 magánszemély is jelezte csatlakozási szándékát. A kegyelmi kérvényt támogató levél és a szervezeti csatlakozók névsora, ahogyan azt a Köztársasági Elnök Úr részére postázták, itt olvasható

Mint tegnap beszámoltunk róla: fideszes képviselők is kiálltak Geréb Ágnes mellett. Szabó Erika, Ékes Ilona és Bábiné Szottfried Gabriella fideszes országgyűlési képviselők levélben fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz, hogy kegyelmet kérjenek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!