szerző:
hvg.hu

A szervezők szerint több mint száz ember tiltakozott csendben az antiszemitizmus felerősödése ellen a Képviselői Irodaháznál Budapesten, csütörtökön kora este. A résztvevők sárga csillagot viseltek.

A tiltakozásról szóló felhívást a Facebookon terjesztették, és bárki részt vehetett. A szervezők szerint a demonstráció attól volt flashmob, hogy mindenki sárga csillagot viselt. Így akartak tiltakozni az antiszemitizmus terjedése, valamint az elmúlt napok ezzel kapcsolatos eseményei ellen – itt egyebek mellett a Schweitzer József főrabbit ért inzultációt és a székesfehérvári zsidótemető megrongálását említették.

A csendes demonstráción több mint százan vettek részt, köztük egy holokauszt-túlélő – tudta meg a hvg.hu az egyik szervezőtől, aki szerint rendbontás nem volt, inzultus sem érte őket.

A résztvevők egymás mellé álltak, megfogták, majd magasba emelték egymás kezét. A helyszínen voltak rendőrök, akik kifogásolták, hogy a rendezvényt nem jelentették be előre. A szervezők arra hivatkoztak, hogy a tiltakozás spontán szerveződött.

©