szerző:
hvg.hu

A szervezők szerint több mint száz ember tiltakozott csendben az antiszemitizmus felerősödése ellen a Képviselői Irodaháznál Budapesten, csütörtökön kora este. A résztvevők sárga csillagot viseltek.

A tiltakozásról szóló felhívást a Facebookon terjesztették, és bárki részt vehetett. A szervezők szerint a demonstráció attól volt flashmob, hogy mindenki sárga csillagot viselt. Így akartak tiltakozni az antiszemitizmus terjedése, valamint az elmúlt napok ezzel kapcsolatos eseményei ellen – itt egyebek mellett a Schweitzer József főrabbit ért inzultációt és a székesfehérvári zsidótemető megrongálását említették.

A csendes demonstráción több mint százan vettek részt, köztük egy holokauszt-túlélő – tudta meg a hvg.hu az egyik szervezőtől, aki szerint rendbontás nem volt, inzultus sem érte őket.

A résztvevők egymás mellé álltak, megfogták, majd magasba emelték egymás kezét. A helyszínen voltak rendőrök, akik kifogásolták, hogy a rendezvényt nem jelentették be előre. A szervezők arra hivatkoztak, hogy a tiltakozás spontán szerveződött.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!