szerző:
hvg.hu

Cáfolta a távozásával kapcsolatos híreket lapunk munkatársának a kulturális államtitkár.

Nem mondok le, nem váltanak le - ezt mondta L. Simon László, az Emmi kultúráért felelős államtitkára egy budapesti rendezvény előtt lapunk kérdésére. Az államtitkár távozásáról először a Népszabadság és az Index írt, a hírportál szerint Balog Zoltán azért menesztheti a hivatalát nyolc hónappal ezelőtt Szőcs Gézától átvett L. Simon Lászlót, mert bírálta Fekete Györgyöt a Magyar Művészeti Akadémia elnökét. Az Index szerint L. Simont Halász János, az Emmi parlamenti államtitkára váltaná. L. Simon László most mind a menesztéséről, mind a lemondásáról szóló értesülést cáfolta, és azt mondta lapunk munkatársának, hogy nem bírálta Fekete Györgyöt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!