szerző:
hvg.hu/MTI

Újabb területekre - Budapestre, a Duna-Tisza közére és az Észak-Alföld egy részére - is kiterjesztette a citromsárga, elsőfokú riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hófúvás miatt.

Míg korábban döntő többségében dunántúli területekre tartott érvényben riasztást a hófúvás miatt az OMSZ, délután 17 óra előtt már a fővárosra, a Duna-Tisza közére és az Észak-Alföldre is kiterjesztette azt - derült ki a szolgálat frissített figyelmeztetéséből.

A riasztás kiterjesztésére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is felhívta a figyelmet hétfő délután. E szerint már tíz megye több térségében, valamint a főváros területén is elsőfokú riasztás van érvényben a várható hófúvás miatt. 

A meteorológiai előrejelzések alapján a délutáni, esti és éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekbe és térségekben senki ne induljon útnak - kérte az OKF.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!