Budapestre is kiterjesztették a riasztást - térkép

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: havazás; hóesés;

Újabb területekre - Budapestre, a Duna-Tisza közére és az Észak-Alföld egy részére - is kiterjesztette a citromsárga, elsőfokú riasztását az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hófúvás miatt.

Míg korábban döntő többségében dunántúli területekre tartott érvényben riasztást a hófúvás miatt az OMSZ, délután 17 óra előtt már a fővárosra, a Duna-Tisza közére és az Észak-Alföldre is kiterjesztette azt - derült ki a szolgálat frissített figyelmeztetéséből.

A riasztás kiterjesztésére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) is felhívta a figyelmet hétfő délután. E szerint már tíz megye több térségében, valamint a főváros területén is elsőfokú riasztás van érvényben a várható hófúvás miatt. 

A meteorológiai előrejelzések alapján a délutáni, esti és éjszakai órákban várhatóan folytatódik a havazás. A balesetek és a további torlódások, fennakadások elkerülése érdekében az érintett térségekbe és térségekben senki ne induljon útnak - kérte az OKF.

Fotó:

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X