szerző:
hvg.hu

Failoni Donatella függetlenként, barátai unszolására indul Balatonrendesen.

"Engem most többen megkerestek hogy Balatonrendes polgármestere legyek, de még vacillálok...." – írta a Facebookon vasárnap Failoni Donatella. A zongoraművész, Oszter Sándor felesége még ugyanazon nap ismét posztolt erről, ekkor azt írta: "Sok jót tehetnék a faluért, de nem mindenki akarja..."

Ám a jelek szerint végül mégis beadta a derekát, hiszen a Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint időre, azaz a bejegyzések másnapján délután 16 óráig leadta az ajánló aláírásokat tartalmazó íveket, keddre pedig nyilvántartásba is vették.

Failoni Donatella a valasztas.hu szerint függetlenként indul. A zongoraművész a Facebook-oldalán egyébként lakhelynek Budapestet tüntette fel, a családnak pedig Diósjenőn van villája, amelyet korábban állítólag az Angelina Jolie–Brad Pitt-párnak is bérbe akartak adni, ám végül csupán egy házibuli ötlete vetődött fel.

Az Oszter-Failoni házaspár egyébként Lázár János baráti köréhez tartozik. Erre utal a cink.hu idén januári írása, amelyben a zongoraművésznő egyik facebookos galériájára hívta fel a figyelmet. Ebbe azok a képek kerültek be, amelyek Lázár János birtokán készültek egy vadászaton, ahol többek között Oszterék is vendégek voltak (de volt ott gróf, herceg és főherceg is), és ahol 913 fácánt lőttek, Perényi Zsigmondot pedig (aki most a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára, aki szükség esetén norvég minisztereket oszt ki, és aki az origo.hu szerint egyik kísérője volt Lázárnak annak nagy port kavart külföldi útjain) vadásszá avatták. Korábban a hvg.hu-nak Lázár azt nyilatkozta, hogy egy régi, összeszokott baráti körrel hódol vadászszenvedélyének. 

©

Amúgy az Oszter családdal kapcsolatban az utolsó hír az, hogy a Blikk kedden megírta: az ügyészség rendőrökkel motoztatta meg a lap újságíróját, aki nem volt hajlandó elárulni, kitől kapott információkat az Oszter Sándor ittas vezetéses balesetéről szóló írásaihoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!