szerző:
hvg.hu

Lemond polgármesteri tisztségéről Haszilló Ferenc keceli polgármester, aki egy a nemrég előkerült cigányozó hangfelvételről a Hír TV-nek elismerte, hogy ő hallható rajta.

Lemond megbízatásáról Kecel újraválasztott polgármestere, aki zsidózott, cigányozott és a politikai ellenfelek kivégzéséről beszél egy most nyilvánosságra került hangfelvételen - közölte a Hír TV.

Haszilló Ferenc és egy újságíró évekkel ezelőtti beszélgetéséről közölte hangfelvételt a Magyar Narancs oldala. Ezen a polgármester halálbüntetést, tarkónlövést emleget az ellenzéknek, valamint cigányozik, és zsidózik.

©

A polgármester a Hír TV kamerájának azt mondta, hogy polgármester ilyet nem tehet, és úgy érzi, a megfelelő időben le kell mondania. Azt is elmondta, hogy elnézést kér azoktól, akiket megbántott, bár szerinte megvágták az anyagot.

Haszilló Ferenc a Fidesz tagja, de már kezdeményezték a pártból való kizárását.

Kecelen három hónapon belül tarthatnak időközi polgármester-választást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!