szerző:
MTI

Legkevesebb 300 alkalommal indult szabálysértési eljárás fedél nélkül élő emberek ellen az elmúlt egy évben A Város Mindenkié (AVM) csoport által közölt statisztika szerint – írta a Népszabadság szerdán.

A lap szerint a csoport közérdekű adatigényléssel fordult az állami szervekhez annak kiderítésére: mennyire elterjedt a hajléktalanok vegzálása "életvitelszerű közterületen tartózkodás" miatt, ami tavaly október óta ismét szabálysértésnek minősül. 

Az AVM összesítése szerint a szabályt alig alkalmazták a hatóságok, azonban az idén októberben – az önkormányzati választások előtt – megugrott az eljárások száma. A főváros XI. kerületében például 117 eljárás indult ebben az időszakban, több mint az előző fél évben összesen.

Tüntetés a hajléktalanok üldözése ellen
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!