szerző:
hvg.hu

Havasi Bertalant Simicska Lajos vasárnap esti nyilatkozatáról kérdeztük, a miniszterelnök sajtófőnöke egy mondattal elintézte az ügyet. Szerinte az egész csak egy "politikai csinn-bumm cirkusz", amivel nem foglalkoznak a továbbiakban. Orbán is megszólalt az ügyben, Simicska személyes sértettségéről beszélt.

"Ez politikai csinn-bumm cirkusz, nem foglalkozunk vele, tesszük a dolgunkat" – válaszolta a hvg.hu kérdésére Orbán Viktor sajtófőnöke hétfőn. Havasi Bertalant Simicska Lajos vasárnap esti nyilatkozatáról kérdeztük, amelyben a többi között azt állította: katonai szolgálatuk idején Orbán Viktor félrehívta és közölte vele, hogy talán jelenteni kell róla.

A sajtófőnöktől azt szerettük volna megtudni, hogy lezajlott-e ez a beszélgetés, valóban tájékoztatta-e Orbán Viktor Simicska Lajost, hogy kerülhet olyan helyzetbe, amikor jelentenie kell róla, és inkább egyeztessék azt, mit írjon, ha ez bekövetkezik. Továbbá azt is szerettük volna megtudni, hogy mi a kormányfő véleménye az egész vasárnap esti nyilatkozatról, Simicska Lajos őt érintő kijelentéseiről.

Orbán is ezt mondja

A Hír24.hu munkatársának sikerült Orbán Viktort megkérdeznie az ügyről, ő így fogalmazott: "A személyes sértettség beszél Simicskából. Méltánytalan, hogy egyesek politikai csinn-bumm cirkusszá silányítják a magyar politikát". Az MTI szerint kicsit még erősebben fogalmazott Simicskáról, egészen pontosan "sajnálatosnak" nevezte, hogy "személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit".

Mint arról beszámoltunk: Simicska Lajos vasárnap állította a Mandinernek, hogy Orbán Viktort arra kérték, jelentsen róla, majd ezt az állítását az ATV-nek is megerősítette.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!