szerző:
hvg.hu

Az Útinform jelentése szerint az ország nagy részén havazik, de van, ahol ónos eső is esett. Az autópályák vizesek, néhol latyakosak, de Veszprém környékén jegesedésre is számíthatnak az autósok.

A Dunántúlon Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében változó intenzitással esik a hó, Szombathely és Kápolnásnyék környékén intenzíven havazik, Körmend, Keszthely és Paks térségében inkább havas eső esik. Budapeste is esik és Pest megyében általában szállingózik a hó, de Dabas és Cegléd környékén havazik. Heves megyében szállingózik a hó, de Heves környékéről ónos esőt jelentettek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Nyékládháza, Miskolc és Szikszó térségében továbbá a Tisza-tónál havazás kezdődött.

Az autópályák nedvesek, vizesek, néhol latyakosak, a leálló sávok helyenként havasak. A főutak Szombathely, Keszthely, Marcali, Tamási Sárbogárd, Dunaújváros, Solt, Dabas Cegléd és Nyékládháza térségében latyakosak, Szántód és Kápolnásnyék tájékán havasak. Veszprém környékén jeges főúti szakaszokra is számítani kell. A mellékutak Győr-Moson-Sopron, Zala, Komárom-Esztergom, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, délen pedig Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében inkább vizesek, nedvesek, másutt azonban téli útviszonyok a jellemzők: havas, hókásás, latyakos az alsóbbrendű utak burkolata.

A Dunántúlon sokfelé párás a levegő, sőt a köd vagy a havazás miatt Vasvár, Marcali és Pécs térségében csak közepesek a látási viszonyok. Mindenhol fagypont körüli a hőmérséklet, -4 és 2 °C közötti értékeket mértek.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!