szerző:
hvg.hu

A hetilap a kölni eseményekre reflektáló címlapja a közösségi oldal szerkesztői szerint sokkolhatja az embereket és sértheti a fiatalabb korosztályok érzékenységét, ezért nem engedték a poszt fizetett hirdetésként való terjesztését.

©

Stille Nacht (Csendes éj) – Négy nap hallgatás a német médiában a migránsok szilveszter éjszakai randalírozásáról – ez áll a csütörtökön megjelenő Heti Válasz címlapján, amin egy szemmel láthatóan kétségbeesett, ijedt nő száját egy erőszakos férfi kéz fogja be, utalva a kölni és más német városokbeli erőszakos eseményekre.

A valasz.hu azt írja: a Facebook megtagadta a friss Heti Választ beharangozó poszt fizetett hirdetésként való terjesztését, mert a címlapot "sokkoló" tartalomnak minősítette a közösségi oldal.

A reklám ugyan futni kezdett a Facebookon, de kisvártatva levelet kaptak a közösségi oldaltól, amiben azt írták: a címlapképüket nem áll módjukban elfogadni, mert sértheti a fiatalabb korosztályok érzékenységét. "A kép nem erőszakos, de sokkolhat – vagyis nem tartja tiszteletben a Facebook szabályait" – állt a levélben.