szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor is bekerült egy kérdés erejéig abba a szórakoztató tesztbe, amelyet a Politico állított össze Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns provokatív kijelentéseiről. A tesztben azt kell megtippelni, hogy az adott idézet Trumptól vagy egy másik politikustól származik-e.

"Ma még csak százezrekről beszélünk, de a jövő évben már milliókról fogunk beszélni, és ennek nincs vége" - erről az idézetről kell eldönteni a Politico tesztjében, hogy a vicces vagy éppen megdöbbentő kijelentéseiről is elhíresült Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns mondta-e, vagy Orbán Viktor.

Nekünk, magyaroknak talán könnyű lehet a kérdés (akinek mégsem, annak a cikk végén segítünk).

©

A tesztben 11 kijelentés szerepel angolul, és leginkább európai politikusokat választottak Trump mellé, például Angela Merkel német kancellárt, Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét vagy David Cameron brit kormányfőt. De Mahatma Gandhi vagy Franklin D. Roosevelt is kapott egy-egy kérdést.

Visszatérve az Orbán vagy Trump kérdésre, a fenti idézet a magyar kormányfőtől származik. Egy szeptemberi rádióinterjújában mondta ezt a menekültekről.

A Politico tesztjét kitöltők nagy része (68 százalék) jól tippelte meg a választ, bár aránylag sokan (32 százalékuk) úgy emlékezett, Trumptól származik ez az ominózus mondat.  

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!