szerző:
HVG

A doppingellenőr gyanakodjon, ha egy idősebb vagy egy nagyon fiatal sportolónál hirtelen eredményjavulást ér el – mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a HVG-nek adott interjújában.

Ma szinte névre szóló a doppingolás, és az ellenőrzést a legkézenfekvőbb olyan szerekkel kijátszani, amelyeket nem is törzskönyveztek emberi használatra. Ezekkel óriási a kockázat – beleérve a betegséget és a halált is –, mert e szereket élesben, a sportolókon tesztelik. Mit tehet a doppingellenes szervezet? Hatékony lehet a 10 évig megőrzött szerek ismételt vizsgálata – így bukott le a bicikliversenyzőn Lance Armstrong is – miközben pályafutása alatt megúszta a teszteket.

Az interjú a HVG csütörtöki számában olvasható.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!