szerző:
- esel -

Lehajolnak ezek a fiúk a last minute dollárokért is.

Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – ez lett volna a lényege annak az alkotmánymódosításnak, ami végül nem jött össze, mert az állampárt igen csekély igyekezetét felülírta a matematika.

Senki nem gondolhatta komolyan, hogy a távol maradó, illetve nemmel szavazó (tisztelet nekik) ellenzéki képviselők mellett a Jobbik lesz az, amelyik majd úgy mond igent saját eredeti javaslatára, hogy előtte az állampárt szépen lesöpörte egyetlen feltételét: az érzékeny búcsút az elhíresült letelepedési kötvénytől.

Aki úgy kalkulál, hogy a Jobbik úgymond a saját csapdájába esett, téved, mert nekik még mindig könnyebb lesz a végül fideszessé vált javaslat meghiúsítását kommunikálni, mint az állampártnak azt, hogy szemmel láthatóan képtelenek elengedni ezt a kötvényőrületet. Már rég kimondták, hogy ennyi volt, de még mindig hirdetik a világban. Például az iraki Erbilben, ahol nyilvánvalóan csak akkor nem sétál be egy iszlámállamista állampolgár a plázába, kötvényt venni, ha nem akar.

Lehajolnak ezek a fiúk a last minute dollárokért is. Pedig már Moszkva is megüzente, mikorra kell véget vetni a tartományi elit bizniszének (december 27-ével), ideje kicsit összekapniuk magukat.

A Jobbik, hála xenofóbiájának, legalább következetes: ne jöjjön be senki, se szegény migráns, se gazdag betelepülő, és még azt is elismerik, hogy ez utóbbi kategória lényegesen veszélyesebb. Hiszen jogerősen elítélt orosz csaló állítólag éppúgy hazánk vendégszeretét élvezte, mint hat és fél ezer kínai. Vagy itt van mondjuk Pharaon "professzor", aki nem kötvénnyel érkezett ugyan, hanem normál vízummal, és mivel rendes ember, és őszintén, meggyőződésből támogatta az al-Kaidát, beengedtük. Anélkül, hogy az illetékes szervek bármit tudnának róla. Róluk.

Hanem van itten egy apróság. Hogy miközben nem akarják elengedni, azért már nyilvánosan becsmérlik a kötvényügyet (Kósa Lajos: "az alaptörvény módosításához képest a letelepedési kötvények ügye jelentéktelen"). Jelentéktelen? Az a biznisz, amiből a Habony-Rogán közeli offshore baráti kör profitál, olyan embereket is ide engedve, és ezzel Schengenbe, akik lehetnek bárkik?

Őróluk viszont legalább tudjuk, hogy senkik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!