szerző:
hvg.hu

A volt LMP-s parlamenti képviselőt kérdeztük, mit gondol arról, hogy a miniszterelnök azt a civil szervezetet is el akarja takarítani, amely magát Orbán Viktort is védte a "gyurcsányi terror" idején.

Provokáció és blöff, nettó parasztvakítás, kommunikációs hadjárat, "ennyire hülye még Németh Szilárd sem lehet" – így reagált Schiffer András, az LMP volt társelnöke és országgyűlési képviselő Németh Szilárd ámokfutására, amely szerint "el kell takarítani" az "álcivil szervezeteket".

A Fidesz-alelnök volt rezsibiztos szerda reggel pontosította is, hogy mely szervezeteket kell szerint "eltakarítani": a TASZ-t, a Helsinki Bizottságot és a Transparency Internationalt.

10 éve azonban a TASZ színeiben Schiffer András ügyvédként még védte Orbán Viktort is, így arra kérdezett rá videósunk Schiffernél, hogy akkor volt-e bármiféle aggálya Orbánnak, illetve hogy hogyan értékeli a kormány legújabb civilellenes terveit. Schiffer szerint alaptörvény-ellenes az egész ötlet, és azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy magánszervezeteket vagyonnyilatkozatra lehetne kényszeríteni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!