szerző:
hvg.hu

A Fidesz-alelnök által ismertetett pártálláspont szerint a három, célkeresztbe került civil szervezet "párhuzamos világát" egy milliárdos finanszírozza, és legitimáció nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.

Miután keddi sajótájékoztatóján Németh Szilárd Fidesz-alelnök az "álcivil" szervezetek eltakarításáról beszélt, az ATV-ben konkretizálta, mely civil szervezeteket készül visszaszorítani a kormány.

A Start című műsorban szerda reggel azt mondta, a kormányt zavaró civil szervezetek "csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz. Amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket, pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik bele akarnak szólni a politikába". A Németh által ismertetett pártálláspont szerint ezeket a szervezeteket "eleve azért hozták létre, hogy befolyásolják az adott ország politikáját úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon".

Németh Szilárd szavai szerint a civilek létrehozak egy "párhuzamos világot", tudósaik, jelentéseik politikai kérdésekben nyilvánulnak meg, miközben egy milliárdos finanszírozza őket. (Ez a milliárdos Soros György.) Példaként felhozta a kormány bevándorlásellenes kampányát, amiről a cilvileknek szintén különvéleménye volt. Hogy mely civil szervezetekről van szó?

A TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottságról, valamint a Transparency Internationalről.

Németh Szilárd szavai szerint ugyanis ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk.

Szerdán a Soros György nevéhez fűződő Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) képviselője közölte: folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat.

Orbán Viktor miniszterelnök egy baráti internetes oldalnak adott december közepi interjúban tette nyilvánvalóvá, hogy a bankok, a multik, az Egyesült Államok, Brüsszel és a migránsok után ki lesz a nép következő ellensége. Azt mondta, 2017 a Soros György által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni Európában. A most lezajlott romániai választáson a győztesek is a Soros-rendszer ellen kampányoltak, "azt mondták, az igazi ellenfél nem a töredékpártok, hanem a Soros által támogatott NGO-k, alapítványok" - mondta.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elfogyott a türelem, 116 településről tűnhetnek el a kukásautók

Elfogyott a türelem, 116 településről tűnhetnek el a kukásautók

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Ungár Péter kihagyja az LMP tisztújító kongresszusát

Ungár Péter kihagyja az LMP tisztújító kongresszusát

Öngyilkos lett a szlovák újságíró-gyilkosság miatt fantomképpel keresett férfi

Öngyilkos lett a szlovák újságíró-gyilkosság miatt fantomképpel keresett férfi

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Budapesten

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába Budapesten