szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz-alelnök által ismertetett pártálláspont szerint a három, célkeresztbe került civil szervezet "párhuzamos világát" egy milliárdos finanszírozza, és legitimáció nélkül akarnak beleszólni a nagypolitikába.

Miután keddi sajótájékoztatóján Németh Szilárd Fidesz-alelnök az "álcivil" szervezetek eltakarításáról beszélt, az ATV-ben konkretizálta, mely civil szervezeteket készül visszaszorítani a kormány.

A Start című műsorban szerda reggel azt mondta, a kormányt zavaró civil szervezetek "csak a születéseiknél és a főnökeiknél fogva tartoznak Soroshoz. Amikor létrehozzák ezeket a civil szervezeteket, pontosan tudják, hogy nem civil szervezetet hoznak létre, hanem olyan civil szervezetet, amik bele akarnak szólni a politikába". A Németh által ismertetett pártálláspont szerint ezeket a szervezeteket "eleve azért hozták létre, hogy befolyásolják az adott ország politikáját úgy, hogy nem kell részt venniük a választásokon".

Németh Szilárd szavai szerint a civilek létrehozak egy "párhuzamos világot", tudósaik, jelentéseik politikai kérdésekben nyilvánulnak meg, miközben egy milliárdos finanszírozza őket. (Ez a milliárdos Soros György.) Példaként felhozta a kormány bevándorlásellenes kampányát, amiről a cilvileknek szintén különvéleménye volt. Hogy mely civil szervezetekről van szó?

A TASZ-ról (Társaság a Szabadságjogokért), a Magyar Helsinki Bizottságról, valamint a Transparency Internationalről.

Németh Szilárd szavai szerint ugyanis ezek úgy akarnak beleszólni a nagypolitikába, hogy nincs rá legitimációjuk.

Szerdán a Soros György nevéhez fűződő Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) képviselője közölte: folytatni fogják munkájukat Magyarországon, annak ellenére, hogy a szervezet szerint a kormány ellenzi a tisztességesebb, elszámoltathatóbb társadalmakért folytatott missziójukat.

Orbán Viktor miniszterelnök egy baráti internetes oldalnak adott december közepi interjúban tette nyilvánvalóvá, hogy a bankok, a multik, az Egyesült Államok, Brüsszel és a migránsok után ki lesz a nép következő ellensége. Azt mondta, 2017 a Soros György által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni Európában. A most lezajlott romániai választáson a győztesek is a Soros-rendszer ellen kampányoltak, "azt mondták, az igazi ellenfél nem a töredékpártok, hanem a Soros által támogatott NGO-k, alapítványok" - mondta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Légpuskával lőtte meg a szomszéd kutyáját, felfüggesztettet kapott

Légpuskával lőtte meg a szomszéd kutyáját, felfüggesztettet kapott

"Reálisan 600-nál több Covid-beteget nem tudnak egyszerre lélegeztetőgépre tenni"

"Reálisan 600-nál több Covid-beteget nem tudnak egyszerre lélegeztetőgépre tenni"

A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van

A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van