szerző:
hvg.hu

Hiába vette tudomásul korábban a rendőrség az Alkotmány utcába bejelentett Együtt-tüntetést, a rendőrök nem engedték be a lezárt területre csütörtök délelőtt az Együtt alelnökét.

Az Együtt Putyin látogatására időzítve akart tüntetni az Alkotmány utcában, de végül új helyet kellett keresniük.

Juhász Péter, a párt alelnöke a helyszín közelében tartott sajtótájékoztatón bemutatott egy iratot, amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette demonstrációjukat, majd megpróbált bejutni a lezárt területre, de a rendőrök nem engedték be.

A Facebookon videót is közzétettek erről.

Juhász Péter ezután bejelentette, hogy délutáni demonstrációjukat a Markó utca és a Bajcsy Zsilinszky út sarkán tartják majd. Az Együtt alelnöke mindenkit arra biztatott: bárhol látja ma az állami konvojt, „fütyüljön, sípoljon, nyomja a dudát, mindenképpen adjunk visszajelzést Orbán Viktornak, hogy nem tűrjük azt a politikát, amit folytat”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!