szerző:
hvg.hu

Húsvéti levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a vívóvilágbajnok Kovács Tamás, aki 1994 óta a Fideszre szavazott, de azt mondja, három éve megváltozott a párt morálja és becsülete.

Nem a CEU ügyre, hanem a nemzeti konzultációra reflektál Kovács Tamás a miniszterelnöknek címzett Facebook bejegyzésében. Azt írja, a konzultációs kérdések értelmezhetetlenek, általános kérdéseket feszegetnek, helyette megfogalmazzák a válaszokat is. Szerinte a bevándorlás ellenes népszavazással a Fidesz meg is nyerte a következő választást, csak az a kérdés, milyen arányban. Kovács szerint nem a rezsit kell csökkenteni, hanem normális munkabéreket és nyugdíjakat adni az embereknek.

Bevallja, hogy az első választáson az MDF-re, majd utána a Fideszre szavazott, mint "nemzeti érzelmű polgár." 2014-ben azonban szerinte történt valami, megváltozott a Fidesz politikája, morálja, becsülete, tovább fokozta a társadalmi kettészakítottságot.

"Elfelejtette a Fidesz,mint kereszténydemokrata párt Isten intelmeit tízparancsolatában, hogy: ne lopj, ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy, valamint mások tulajdonát ne kívánd!!!"

Kovács azt írja, két éve a kommunista rendszer uszításai jutnak eszébe, mikor a Brüsszelezést, Gyurcsányozást, migránsozást, mulitizást, Simicskázást és Sorosozást hallja. Hová vezet a társadalom megosztása, a gyűlölet szítása - teszi fel a kérdést.

"Csak egy vélemény lehet ebben az országban…??? ..a Fidesz véleménye…???...még van kb. 2,0 millió rajongója a Fidesznek és a többi 6,0 millió az nem ember, az nem magyar állampolgár???"

Szerinte aki nincs a Fidesz mellett, az nem ellenség, nagy része még csak nem is baloldali, hanem kiábrándult, elszegényedett magyar állampolgár. Tisztánlátásra, és nem agymosásra volna szükség, az "aki nincs velünk, az ellenünk van" szlogen zsákutcába viszi a nemzetet - írja Kovács.

"Kedves Viktor! Ez már nem mehet így tovább ….akkor vagyok csak jó keresztény,ha rátok szavazok, az a jó rádió, tévé, sajtó, amit ti működtettek, csak a CÖF tüntetése a jó, csak központi irányítású iskolák színvonalasak, minden területen, sajnos még a sportban is központi jóváhagyás van minden vezetői poszton…mi ez ha nem a sötét kommunista időket idézi???"

Az első négy évben sok szép infrastrukturális beruházás volt, az utolsó két év korrupciós hulláma, a diktatórikus vezetés lerontotta a hét éves teljesítményt - értékel az olimpikon -, a Fidesz kihasználja, hogy nincs érdemi ellenzéke. Kovács szerint új kezdet kell egy új, normális társadalom felépítéséhez,

"új friss, fiatal erőkkel, mert ez az egypártrendszer, elfáradt , öreg politikusokkal nem vezet sehová, mivel ez már 1990-ben egyszer megbukott…!"

Azt írja, továbbra is nemzeti érzelmű polgár marad, de véleménye lesz. Ezzel zár:

"Ne éljetek vissza a jelenlegi túlerőtökkel,mert a nemzetünk jövőjéről van szó…!!!"

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!