szerző:
hvg.hu

Kedden délután öt óra előtt elsötétült az ég Budapesten. Rengeteg eső hullott, több vonalon borult vagy leállt a tömegközlekedés. Sokfelé tengelyig ért a víz az utakon. A tűzoltók több mint száz hívást kaptak kora estig.

Rengeteg eső hullott kedden délután Budapesten, több helyen jégeső is volt. A hvg.hu olvasója a Gogol utcában fotózta le a parkoló autókra hulló jeget. Akkor még lehetett közlekedni a városban a körülményekhez képest.

©

Az eső hat óra után is szakadt még egyebek mellett Kőbányán, Angyalföldön és Óbudán is, fél hét körül előtt kezdett végre csitulni. Addigra viszont gyakorlatilag megbénult a közlekedés.

A BKK Facebook-oldala szerint az 1-es villamos nem járt sokáig Zugló vasútállomás és a Vágány utca/Róbert Károly körút között, illetve a Puskás Ferenc Stadion és Népliget között sem. Egyik olvasónk arról számolt be, hogy az 1-es villamossal Zugló vasútállomástól ment volna Óbuda felé, de leszállították, mert azt mondták neki: vízben áll a pálya, a szerelvények nem tudnak elindulni. Este 8 óra körül aztán újraindult a forgalom a teljes vonalon.

Ugyancsak az 1-es villamos egyik megállójában kisebb vízesést videózott le a Portfolio.hu munkatársa.

A 17-es villamos este 9 óra után sem járt még a Széll Kálmán tér és a Bécsi út/Vörösvári út között. A II. kerületi Frankel Leó utcán este fél nyolc után az autók sem tudtak haladni, a villamosvágányokat kőtörmelék borította. A 19-es és a 41-es villamos sem közlekedett még késő este a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér között. Az 56A és a 61-es villamosokat busszal pótolták Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között 21 óra után is, akárcsak a 75-ös trolit.

Kollégáink beszámolója szerint a főváros több pontján nagyon lelassult a közlekedés késő délutántól. A harmadik kerületi Szépvölgyi úton, a Kolosy térnél vízben haladtak a járművek, akárcsak a Lajos utcán.

©
Lajos utca, egyelőre végállomás
©

 Dózsa György úton is elöntötte a víz a Vágány utcánál lévő aluljárót, a katasztrófavédelem szerint nyolc autó és egy troli akadt itt el.

©

A tűzoltóknak bőven van dolguk, a hirtelen lezúduló eső főleg a tizenharmadik és a tizennegyedik kerületben okozott gondot. Épületekbe folyt be a víz, fák dőltek ki, ágak szakadtak le. A katasztrófavédelem több mint száz bejelentést kapott eddig. A VIII. kerületben két autó, a X. kerületben egy jármű rongálódott meg a viharban.

A XIII. kerületi Béke tér, ahogy előző években többször, most is tóvá változott.

©

Az Időkép szerint a Hármashatár-hegyen több mint 50 mm csapadék zúdult le rövid idő alatt. Az időjárási portál time lapse videóján azt is megörökítették, hogyan csapott le a vihar Budapestre.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalmában is kisebb fennakadás volt, de a repülőgépek indítása és fogadása már zavartalan.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!