Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Manninger Jenő megtudta, hogy valaki nyaraltatni visz a saját nyaralójába elismert menekülteket, és megkongatta a vészharangokat: Sorost, betelepítést vizionál, és a hatóságok védelmét kéri. Az emberek pedig megijedtek.

Kisebbfajta világvégét vizionált a Facebookon Manninger Jenő, Keszthely és térsége országgyűlési képviselője. Manninger azért veri félre a harangokat mert megtudta, hogy a Migration Aid nevű szervezet oltalmazotti (avagy az ő szóhasználatában: oltalmi) státuszt kapott menekültek (tehát nem menedékkérők, hanem nemzetközi védelemben részesült emberek) fognak táborozni Keszthely környékén. Kiderült, egy osztrák magánember finanszírozásában egy osztrák magánember ingatlanján fognak nyaralni családok.

"Képviselőként jelenleg várom a hatóságok értesítését, hogy mit tehetünk a Migration Aid akciója ellen" írja Manninger, amire mindenki kíváncsi, elvégre mit lehet tenni az ellen, ha valaki a saját birtokán fogad tartózkodási engedéllyel, szabályosan Magyarországon élő menekülteket?

"Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a Soros terv része. Az ügy azért is kiemelt figyelmet érdemel, mivel nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet", írja a képviselő. Egy nyaralás nyilván nagyon gyanús dolog, sokszor esik meg, hogy egyszer csak letelepedünk egy nyaralóhelyen.

De ne vegyük ilyen könnyedén a képviselő pánikkeltését. A reakciókból látszik, hogy sokan tényleg megijedtek:

"Ez az osztrák ur vajon kitől melyik magyar hatóságtól kért engedély ilyen jellegű tevékenységre? Vagy neki mindent szabad? Ezt nem lenne szabd hagyni!!!"

"A régió idegenforgalmának annyi..."

"Zalaiak, ha most nem álltok a sarkatokra végetek van velünk együtt!!"

"Ebből a napokban lincshangulat lehet – RENDŐRT eleget – kérem ezt intézze."

"NEM KÉRÜNK A GYILKOS TERORISTA ERŐPSZAKOLÓ MIGRÁNSOKBÓL SOHA SOHA. MENJENEK HAZA VAGY MERKELHEZ Ő TÁRT KAROKKAL VÁRJA ŐKET. NEM KÉLRÜNK A MIGRÁNSOKBÓL AZ AOLJHAS SOROS GYÖRGY ÉS ALLJAS SOROS ÁLTAL PÉNZELT SZERVEZETEI MENJENEK AMERIKÁBA AHOL SOROS ÉL. ITT NÁLUNK NEM KIVÁNOS SZEMÉLYEK. MIGRÁNSOKBÓL NEM KÉRÜNK SOHA."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!