Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Manninger Jenő megtudta, hogy valaki nyaraltatni visz a saját nyaralójába elismert menekülteket, és megkongatta a vészharangokat: Sorost, betelepítést vizionál, és a hatóságok védelmét kéri. Az emberek pedig megijedtek.

Kisebbfajta világvégét vizionált a Facebookon Manninger Jenő, Keszthely és térsége országgyűlési képviselője. Manninger azért veri félre a harangokat mert megtudta, hogy a Migration Aid nevű szervezet oltalmazotti (avagy az ő szóhasználatában: oltalmi) státuszt kapott menekültek (tehát nem menedékkérők, hanem nemzetközi védelemben részesült emberek) fognak táborozni Keszthely környékén. Kiderült, egy osztrák magánember finanszírozásában egy osztrák magánember ingatlanján fognak nyaralni családok.

"Képviselőként jelenleg várom a hatóságok értesítését, hogy mit tehetünk a Migration Aid akciója ellen" írja Manninger, amire mindenki kíváncsi, elvégre mit lehet tenni az ellen, ha valaki a saját birtokán fogad tartózkodási engedéllyel, szabályosan Magyarországon élő menekülteket?

"Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a Soros terv része. Az ügy azért is kiemelt figyelmet érdemel, mivel nem zárható ki, hogy ez a szervezett táboroztatás a későbbi betelepítések előszobája lehet", írja a képviselő. Egy nyaralás nyilván nagyon gyanús dolog, sokszor esik meg, hogy egyszer csak letelepedünk egy nyaralóhelyen.

De ne vegyük ilyen könnyedén a képviselő pánikkeltését. A reakciókból látszik, hogy sokan tényleg megijedtek:

"Ez az osztrák ur vajon kitől melyik magyar hatóságtól kért engedély ilyen jellegű tevékenységre? Vagy neki mindent szabad? Ezt nem lenne szabd hagyni!!!"

"A régió idegenforgalmának annyi..."

"Zalaiak, ha most nem álltok a sarkatokra végetek van velünk együtt!!"

"Ebből a napokban lincshangulat lehet – RENDŐRT eleget – kérem ezt intézze."

"NEM KÉRÜNK A GYILKOS TERORISTA ERŐPSZAKOLÓ MIGRÁNSOKBÓL SOHA SOHA. MENJENEK HAZA VAGY MERKELHEZ Ő TÁRT KAROKKAL VÁRJA ŐKET. NEM KÉLRÜNK A MIGRÁNSOKBÓL AZ AOLJHAS SOROS GYÖRGY ÉS ALLJAS SOROS ÁLTAL PÉNZELT SZERVEZETEI MENJENEK AMERIKÁBA AHOL SOROS ÉL. ITT NÁLUNK NEM KIVÁNOS SZEMÉLYEK. MIGRÁNSOKBÓL NEM KÉRÜNK SOHA."