szerző:
hvg.hu

Nem túlzás azt állítani, hogy Európa biztonságát a magyar adófizetők finanszírozták - áll a levélben.

Orbán Viktor az alábbi levélben kért 135 milliárd forintot az Európai Bizottságtól. A Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek címzett elég kurta írás rögtön a második mondatban leszögezi, hogy Magyarország a schengeni egyezményt követte a migrációs válság alatt, többek között azzal is, hogy a déli határra kerítést épített.

"Nem túlzás azt állítani, hogy Európa biztonságát a magyar adófizetők finanszírozták" - tér a tárgyra a magyar miniszterelnök, megemlítve, hogy mindez 270 milliárd forintba került. Ezek után az európai szolidaritásra és a görög illetve olasz példára utalva kéri, hogy ennek az összegnek a felét fizessék ki.

A végén pedig megmagyarázza, hogy miért kérjük a pénzt utólag: a válság időszakában az azonnali akciót kellett végrehajtani és nem segítségért folyamodni.

Az Európai Bizottság 2015-ben azon a határozott állásponton volt, hogy "nem támogatja" a kerítések építését, hiszen éppen nemrég bontott le néhány európai falat, amelyet nem kellene újra felhúzni.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!