szerző:
hvg.hu

A parlament mezőgazdasági bizottságának alelnökét, a fideszes politikus nevét le kellett venni a sok botrányt megért „L. Simon birtok” tulajdoni lapjairól – írja a 24.hu.

L. Simon László március elején jogerősen elvesztette a testvérével szemben évek óta folyó perét. A Győri Ítélőtáblán született ítélet szerint nem ő a bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök jogos tulajdonosa, hanem az öccse, Simon Gábor.

A testvérek közötti elszámolási vita már a harmadik választás óta folyik – emlékeztet a lap.

A politikus még a 2010-es parlamenti választás előtt megígérte testvérének, hogy a kampány lezárultával kifizeti, de ez nem történt meg.

Az Agárd környéki földek eredetileg Simon Gábor tulajdonában voltak, de ő más irányú érdeklődése miatt 2010 környékén hajlott rá, hogy eladja L. Simon Lászlónak a birtokot. A papírozás meg is történt, de a fideszes képviselő nem fizette ki a szóbeli megegyezésben szereplő összeget, ezért a kisemmizett testvér pert indított.

A testvéred a legjobb szövetségesed egy életre, általában, de nálunk ez nem így alakult. Testvéremet a pénz és a hatalom érdekelte. Édesapánk 2009 januárjában bekövetkezett halála óta ígérget, ellehetetlenít, gyakorlatilag az életben maradásért kellett küzdenem

– mondta Simon Gábor.

Az öt évig folyó eljárás másodfokon L. Simon teljes pervesztességével ért véget. A 24.hu információja szerint az ítélőtáblán kimondták, hogy a földek tulajdonjogát vissza kell írni Simon Gábor nevére, L. Simonék azonban hetek óta nem vesznek tudomást az ítéletről, és nem reagálnak Simon Gáborék megkereséseire sem. A lap megkereste L. Simon Lászlót is, hogy visszaadja-e a földeket és a többi területet, de egyelőre nem kaptak választ.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!