szerző:
hvg.hu

Hadházy Ákos felvette mandátumát, de azért bevitt egy gyomrost a többieknek, akik szintén.

Csütörtökön megalakult az LMP új frakciója, amihez Hadházy Ákos LMP-s társelnök csatlakozott ugyan, de semmilyen funkciót nem tölt majd be se ott, se a parlamentben, sem az LMP-ben, ahol hamarosan tisztújítás lesz.

Facebook bejegyzésében azt írta, továbbra is támogatja majd a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést.

"Mélyen elszomorít ugyanakkor, hogy úgy tűnik: a parlamenti pártok abban nagyon gyorsan "összefogtak", hogyan osszák el egymás között a Fidesz által felajánlott, jó plusz fizetéssel, de többnyire kevés munkával és semmi eredménnyel nem kecsegtető pozíciókat."

Hadházy szerint az ellenzéki képviselők többsége még mindig nem ismerte fel, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek a választási eredménynek, és milyen körülmények között alakult az ki.

"Többségük ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni."

Hadházy szerint a tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán, ám az eddigi ellenzéki megállapodásokból neki úgy tűnik, nem találtak elfogadható megoldást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!