szerző:
hvg.hu

Még egyetlen szezonban sem jelentett ekkora gondot a megfelelő munkaerő biztosítása a Balatonnál – írta a sonline.hu Somogy megyei híroldal. A beszámoló szerint az egyik étterem teljes személyzete fellmondott. SMS-ben...

Lehet, hogy már a takarítók is Ausztriában vannak? – tette fel a kérdést a sonline.hu, amely a balatoni munkaerőhiányról írt.

A portál szerint az egyik vendéglátós nettó százezer forintért sem kap takarítót régóta, miközben sok az álláskereső most is akár a siófoki, akár a boglári régióban.

Egy másik éttermes azt mondta, eddig a szakképzett konyhai dolgozókra vadásztak, lassan azonban bármilyen képzettségű jelentkezőknek örülnének.

Őt például a napokban a teljes személyzete hagyta el, a beszámoló megfogalmazása szerint bepácoltak este ötven kiló húst, azután reggel a főnököt már csak egy SMS fogadta: „Ausztriába mentünk”.

A veol.hu Vas megyei oldal korábban azt írta, jobb híján néhány napos gyorstalpalón tanítják meg diákoknak a pincérkedés alapjait.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!