szerző:
HVG

Azt még nem tudjuk, a Heinekennek veszteséget okoz-e a most dúló balhé, de olyan magyar vállalkozót már találtunk, aki profitálhat belőle.

Most éppen a sörpiacra kíván behatolni Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia – olvasható a HVG e heti számában. Legalábbis egy olyan cégnek, a Hübris Projekt Kft.-nek adta bérbe Balatonakarattya határában található ingatlanját, amely húsz hektoliteres kapacitású kis sörüzemet kíván létrehozni.

Ha a most közellenségnek kikiáltott Heinekennek vezető helyére nem is tör ez a főzde, némi kormányzati segítséggel számottevő piaci rést hasíthat ki a hazai sörfogyasztásból, ráadásul – mivel nem Budapesten működik – pályázati milliókban is reménykedhet.

A lap cikke kiemeli: a vörös csillag betiltásának tervével induló, a Heinekent célzó kampányból nem csak a kis főzdék profitálhatnak, hanem szavazatokat is hozhat a kormányzat számára is.

További részletek a sörpiaci viharról a HVG csütörtökön megjelenő számában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!