szerző:
hvg.hu

Alig négy hónap van már csak hátra karácsonyig, néhány üzletben úgy gondolták, ideje megelőzni a versenytársakat.

Meglepőt lépett a Tesco: a cég Nagy-Britannia több városában elindította a karácsonyi akcióit. Ugyan az ünnepig még több mint négy hónap hátravan, egyre több helyen láttak a vásárlók karácsonyi képeslapokat vagy épp havas tájak rajzával díszített csokikat.

Az ötlet nem aratott osztatlan sikert. Azok, akik a Facebookon és a Twitteren postoltak képeket a korai karácsonyi vásárról, általában nem rajonganak azért, hogy már most kezdődne a karácsonyi őrület – többen írtak arról, hogy legalább az iskolakezdés előtti leárazások végét megvárhatnák, ha már Halloweenig nem bírják ki. A Tesco egyik szóvivője annyit válaszolt a kritikákra: vannak vásárlóik, akik szeretnek az év korábbi időszakában is karácsonyi termékeket venni, ezért korlátozott mennyiségben, de már most is kiszolgálnák őket.

De így sem ezek a Tesco-áruházak az első brit boltok, ahol elindult a karácsonyi akció: London egyik legelőkelőbb nagyáruházában, a Selfridges Oxford Street-i üzletében már három hete megnyitották az ünnepi vásárt. Igaz, ők hivatkozhatnak arra, hogy a fő célközönségük a turisták, akik a nyaralásukról szeretnének hazavinni ajándékot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!