szerző:
hvg.hu

Életének 65. évében, csütörtök este elhunyt Grandpierre Károly festőművész, költő.

Hosszú betegség után, csütörtökön, a koraesti órákban elhunyt Grandpierre Károly festőművész, költő. Az 1949-ben született, nemzetközi hírű művész tavaly májusban a hvg.hu-nak adta utolsó interjúját, mely ide kattintva olvasható.

©

Grandpierre Károly 1949-ben született. Tanulmányait az ottawai School Of Arts-on végezte. Apja, Grandpierre K. Endre író, költő, történész, tényfeltáró tanulmányai miatt nemzetközi hírű, Magyarországon sokáig tiltólistás alkotónak számított.

Testvére, Grandpierre Atilla csillagász, író, költő, zenész, a kultikus VHK együttes alapító-frontembere.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!