szerző:
hvg.hu

Korábban egyáltalán nem érte el a tervezett sikert a Mozaik Múzeumtúra matricagyűjtő program, amely L. Simon Lászlóhoz köthető, de az NKA az idén is adott rá 50 millió forintnyi támogatást.

Hatalmasat bukott 2015-ben a Mozaik Múzeumtúra elnevezésű múzeumnépszerűsítő matricagyűjtő program, amelyről korábban még a hvg.hu számolt be. A programot a Nemzeti Kulturális Alap 180 millió forinttal támogatta, de generációk helyett az akkori kalkulációk szerint nagyjából ötezer embert tudtak bevonni a programba.

Az L. Simon Lászlóhoz tucatnyi szálon kötődő Örökség Kultúrpolitikai Intézet vezette a programot, és gyakorlatilag minden közpénzből származó forrást olyan cégekhez csatornáztak be, melyek az ÖKI hátterét adják. A támogatást az az NKA-kollégium ítélte meg, melynek vezetője jó ismerőse az NKA-t egykor vezető L. Simonnak, ráadásul a kollégium vezetője egykor maga is az ÖKI hátterét adó csoportnál dolgozott.

A Mozaik Múzeumtúra programját 2016-ban is folytatják, az NKA további 50 millió forintot fordít a matricagyűjtő játékra, az ÖKI koordinálása mellett a Néprajzi Múzeum nyerte idén a támogatást.

További részletek az Eduline-on olvashatók!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!