szerző:
hvg.hu

Róna Péter közgazdász szerint Görögország és Olaszország után Magyarország vezetését is „saját emberére” bízhatja az Európai Unió - olvasható a mindennapi.hu oldalon.

A közgazdász vélekedése szerint ez a mechanizmus már beindult, és egy éven belül Magyarország miniszterelnöke Andor László lehet, hiszen látszik, hogy az unió "kihelyezi a periféria országaiba az általa ismert és megbízható embereket". Mindezt alátámasztja a Wall Street Journal cikke is, amelyben arról írnak, hogy Magyarországon lehet a következő nagy válság - vélte a közgazdász, aki szerint a cikk megalapozója Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosának nyilatkozata lehet, amelyben a biztos elmondja, hogy mekkora lesz a magyar költségvetési hiány. A teljes cikket elolvashatja a mindennapi.hu oldalon.
MTI Itthon

Népszava: szóbeli tiltakozást kapott Orbán az USA-tól

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete a Népszavának azt mondta: amikor októberben Orbán Viktorral tárgyalt, szóbeli jegyzéket adott át, kifejtve az amerikai aggályokat - írta a lap a szombati számában.

MTI Világ

Orbán sajátos magyar észjárásról és távolabbi euróbevezetésről beszélt Londonban

David Cameron brit kormányfővel tárgyalt Orbán Viktor Londonban. A magyar miniszterelnök szerint egyetértettek abban, hogy Olaszország megsegítése mindenkinek az elsőrendű érdeke. A mostani válság távolabb tolja Magyarország eurócsatlakozását - fogalmazott a kormányfő, aki szerint a magyarok sajátos észjárására jellemző, hogy képesek egyszerre több fejjel is gondolkodni.

hvg.hu Itthon

Egyiptomi áldozatok: fotók a koporsókról Orbán Facebook-oldalán

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán hozták nyilvánosságra a fotókat az egyiptomi buszbaleset magyar halottainak hazaszállításáról. Négy fénykép érhető el a kormányfő profilján, valamennyihez érkeztek hozzászólások: az emberek nagy része részvétét fejezte ki a gyászolóknak, de akadt, aki lájkolta a fotókat.

hvg.hu Shake

Videó: Orbánt utánozta Járai egy konferencián

Orbán Viktor jellegzetes mozdulatainak utánzásával próbált viccelni egy nemrégiben megrendezett konferencián Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnöke és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt elnöke. A videófelvétel a Világgazdaság rendezvényén készült.

MTI Gazdaság

Selmeczi: "szeretnék mindenkit megnyugtatni, nem lesz ingatlanadó"

Sem a kormány, sem pedig a Fidesz-frakció nem támogatja ingatlanadó bevezetését - jelentette ki a Fidesz szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Közölte azt is, a kabinet elvetette, hogy a termőföldre plusz adót vessenek ki. Az eva ügyében még zajlanak a viták.

hvg.hu Itthon

VV: Oda Matolcsy hitelessége – és Orbán Viktoré?

Orbán Viktor kormányfő egy olyan lehetetlen helyzetbe kezdi lavírozni magát, ahonnan semmiféle kommunikációs fordulattal nem fog tudni komoly hitelvesztés nélkül kijönni - írja a Véleményvezér blog pénteki bejegyzésében.