szerző:
hvg.hu

Másfél órán keresztül megkötözve kellett ülnie és ennie egy három és fél éves kisfiúnak egy Bács-Kiskun megyei óvodában a szülők szerint. Az óvónő azt mondja, csak két percre kötözték meg a gyermeket egy fonallal.

Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei köz­ség óvodájában, mert rossz­ volt. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie.

A vezető óvónő a Blikknek elismerte, hogy összekötötte a gyerek kezét, de szerinte csak két percre egy vékony fonállal, a történteket pedig rögtön megbánta.

Szerinte egyszerűen nincs eszköz a kezükben fegyelmezésre, a gyerek pedig "egyébként egy tüneményes teremtés", de időnként kezelhetetlenné vált, bántotta a többieket.

A szülők elmondása szerint egy dajka szabadította ki a kisfiút, ők pedig azonnal kivették az óvodából.

A kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség megszüntette, de a szülők panaszt nyújtanak be a döntés ellen, ugyanis szerintük koronatanúkat nem hallgatott ki a rendőrség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!