szerző:
hvg.hu

Pályázatot hirdet a 2017-es budapesti vizes vébé szervezőbizottsága Bol-dog, a sok kritikát kapott fehér puli kabalaállat lecserélésére.

Lecserélik a Bol-dog névre keresztelt félelmetes fehér pulit a 2017-es magyar vizes vébé szervezői, a szervezőbizottság a Magyar Úszó Szövetséggel és a Magyar Vízilabda Szövetséggel együtt pályázatot hirdet az új kabalaállat megtervezésére - közölte az úszó szövetség a Facebookon.

Azt írták, hamarosan közzéteszik a pályázás feltételeit.

"Annyival tartozunk Bol-dog emlékének, hogy közöljük, nem is volt annyira csúnya, mint amilyennek beállították. Az a förmedvény, amely bejárta a sajtót, nem Bol-dog, hanem csak egy maszk volt, amelyet egy vállalkozó szellemű munkatársunk zárt körben magára öltött" - tették hozzá a posztban.

"Azért volt olyan nagy a szeme, hogy kilásson. Ezt a figura készítői korrigálták. Amúgy a kis pulit Kazanyban szeretettel fogadták, de ha a sportbarátoknak nem nyerte el a tetszését, akkor el kell búcsúznunk tőle. Nyugdjon békében" - közölték, sőt, egy fotót is mellékeltek a fekete háttért előtt búcsúzó Bol-dogról.

BOL-DOG KIMÚLT.KORASZÜLÖTT VOLT.A VILÁGBAJNOKSÁG SZERVEZŐ BIZOTTSÁGA, A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉGGEL ÉS A MAGYAR VÍ...

Posted by Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott on Wednesday, August 12, 2015

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az ATV interjújában már megtagadta a kabalaállatot, bár először tagadta, hogy valaha is látta volna Bol-dogot, "az emberméretű szörnyületet", amelynek horrorisztikus fotója hétfőn kezdett terjedni az interneten.

©
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!