szerző:
hvg.hu

Ezt a tanácsot adta a szerb kormány.

A szerb állami tévének adott interjúban Vanja Udovicsics sportminsizter azt mondta, a kormány ajánlást fogalmazott meg a szerb sportolóknak, hogy ha úgy adódik, akkor ne álljanak fel egy olyan dobogóra, amelyen koszovói olimpikon is lesz.

A hírt közlő Guardian emlékeztet, hogy Szerbia a mai napig nem ismerte el a függetlenségét 2008-ban kikiáltó Koszovót önálló államként. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azonban 2014-ben hivatalosan is regisztrálta az országot, és Koszovó színeiben 8-an versenyeznek jelenleg Rióban (közülük néhány még Albániát képviselte 2012-ben Londonban).

A sportminiszter szerint a kérdés „összetett”, és a döntést a szerb sportolók maguk hozzák meg, a kormány csak ajánlást fogalmazott meg. „Nem tudjuk meghallgatni a himnuszukat és nézni a zászlójukat” – jelentette ki a miniszter.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!