szerző:
hvg.hu

Egy újságíró felbérelt maga ellen egy hackercsapatot. Arra volt kíváncsi, hogy mennyire képesek feltörni online aktivitásait, és ezen keresztül az offline életét is. Nagyon.

Az Adam Penenberg által felbérelt csapatnak csupán két dolgot kellett megígérnie: nyomozásuk során nem tesznek törvénytelen dolgokat, és a szerző gyerekeit kihagyják a játékból. De még ezekkel a megkötésekkel is sokat megtudtak róla: közösségi oldali megnyilvánulásaiból megtudták például, milyen számítógépet használ, munkahelyi és lakcímét, sőt felesége pilates stúdiójának elérhetőségeit is – írja az Urbanlegends.hu.

A hackerek némi cselezés után hozzáfértek a család wifi routeréhez, megtudták a belépési kódot a feleség bankjának online felületére, kiderítették az újságíró amazonos jelszavát (rendeltek is neki 100 műanyagpókot), az Amazon-jelszóból pedig megfejtették az összes többi – különböző, de egy sémára épülő – belépési kódját. Innentől kezdve pedig lényegében mindenhez hozzáfértek.

A hackerek által bevetett cselekről és módszerekről részletesen olvashat az Urbanlegends.hu-n.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!