szerző:
hvg.hu

Többször is sikerrel kértek ki felhasználói adatokat a Facebooktól a magyarországi állami szervek – derül ki a vállalat friss átláthatósági jelentéséből.

Huszonöt esetben voltak kíváncsiak a hazai állami szervek összesen 51 facebookozó adataira a tavalyi második félévben. A Facebook jelentése szerint az esetek 28,95 százalékában, azaz 1 alkalommal (egy alkalom több személyre is vonatkozhatott) nem hiába, ezekben az esetekben a közösségi oldal teljesítette a kérést, és legalább részlegesen szolgáltatott valamiféle információt az illetékes magyar hatóságnak.

A Google által közölt friss adatokból kiderül: tőlük jóval több alkalommal kértek ki adatot a magyarországi állami szervek, de jóval kevesebb sikerrel. A Microsoft leveleinket nem, de személyes adatainkat kiadta a magyar kormánynak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!