szerző:
hvg.hu

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen második alkalommal hirdette meg mobilprogramozó és appdesigner csapatversenyét, a BeeSmartert.

A BeeSmarteren hordozható eszközökre optimalizáltan kell komoly feladatokat megoldaniuk a versenyző fejlesztőknek, a döntőben együttműködve designer csapatokkal. A szervezők szerint így nem csak a csapaton belüli kooperációs képesség számít, hanem más szakterületről érkezőkkel való együttműködés is.

A tavalyi évben a csapatoknak jegyvásárlási rendszert, szívritmus szabályozta zenelejátszót, valamint egy virtuális kidobós játékot kellett elkészíteniük 24 óra leforgása alatt. A versenyben projektterv szerint kellett haladni, és az abban kiírt határidőket teljesíteni, valamint a dizájnercsapatoktól is meghatározott időközönként kaptak anyagokat, így egy nagyon összetett verseny jött létre. A BeeSmarteren a csapatok a feladatokat a jelenleg két legelterjedtebb platformon, Androidon és iOSen adhatják be.

A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok és a dizájner csapatok jelentkezését 2014. február 19-ig várják a szervezők.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!